Januárban beszámoltunk róla, hogy a Pornhub közzétette a világ 2016-os pornónézési, letöltési és keresési szokásairól szóló statisztikáit. Most pedig újabb adatok érkeztek. Egészen pontosan a Valentin-napot vizsgálták, illetve azt, hogy mennyi erotikus tartalmat fogyasztottak a felhasználók a szeretet és a szerelem ünnepén. Lássuk hát az eredményeket!

Idén több aspektusból is megvizsgáltuk a Valentin-napot. Próbáltuk kideríteni, mi a baja vele a világnak, és miért is lett olyan nagy divat utálni. És annak is utánajártunk, mik a férifak elvárásai ezen a napon, illetve mennyire nyomasztó a számukra a V-napi teljesítménykényszer. Most pedig a világ egyik legnagyobb pornóoldalának, a Pornhubnak a jóvoltából a szexfilmnézési szokások változását is megfigyelhetjük.

Az alábbi grafikából kiderül, hogy február 14-én a weboldal forgalma nem kevesebb, mint 17 százalékot esett vissza este 9-re. Vagyis aki tehette, a valódi szexet választotta az internetes helyett, és valóságos nemi aktust létesített a párjával a magányos önkielégítés helyett. Ez valahol dicséretes, valahol meg igencsak szomorú.

Látszik, hogy Valentin-napon több a szex, mint máskorForrás: Pornhub.com

Érdekes ugyanennek a táblázatnak a nemek szerinti eloszlása is. Megfigyelhető, hogy a visszaesés jelentősebb a női felhasználók körében, egy részük ugyanis már délután 2 órakor felhagy a pornónézéssel. Ekkor kezdődik a beesés, este 9-re pedig mintegy 22 százalékkal esik vissza a jelenlétük a honlapon.

Férfiaknál ugyanez az arány 16 százalék, a csökkenés pedig csak este 6 óra után indult el, ami azért sok mindent elárul.

Milyen pornót néznek a nők?
2016 áprilisában számoltunk be róla, hogy a Pornhub saját felhasználói körében vizsgálta, mire kerestek rá legtöbbször a nők 2015-ös évben. (A "kukkolóiknak" mindössze 24%-a tartozik egyébként a gyengébbik nemhez.) A felmérésükből kiderült, hogy az egész világon, köztük Európában, Ausztráliában és az Egyesült Államok területén élő hölgyek leginkább a leszbikus szexre kerestek rá a 2015-ös esztendőben. Kína területén nem meglepő, hogy az "anime" kifejezésre kattintva válogattak kedvükre való szexvideót a legtöbben, míg Afrikában az "ebony" (az afroamerikai nőkre utaló kifejezés), Közép-Ázsia térségében pedig a "big d*ck", vagyis a nagy szerszámú férfiakkal készült felvételek hódítottak. Oroszországban és Kelet-Európa néhány országában pedig az anális szex is a legkeresettebbek közé tartozott. Itt olvashatsz bővebben a témáról.
A férfiak addig nézik, amíg lehetForrás: Pornhub.com

A legnagyobb visszaesés egyébként a 25-34 éves korosztályban látható, náluk este 10-ig majdnem az ötödével, vagyis 20%-al csökkent a látógatószám. Őket a 18-24 évesek követik, náluk hasonló zuhanás látható, közülük a legkevesebben 23:00-kor voltak fenn a Pornhubon.

Legkevésbé a 45-54 éveseket érintette meg a Valentin szele, náluk csak egy csekélyebb, 12%-os beesés volt kimutatható.

45 felett már alig ünnepli valaki a Valentint?Forrás: Pornhub.com
Ha a korral csökken a libidó, búcsút kell mondani a szexnek?
Egy 2014-es felmérés szerint azok, akiknek szexuálisan aktív éveikben fontos a testiség, háromszor akkora eséllyel maradnak aktívak az ágyban akár ötven felett is. Ráadásul akik ötvenesként is hajlandók időt és energiát fektetni az együttlétekbe, valószínűsíthetően nyugdíjas korukban sem hagynak majd fel az erotikával, ez derül ki a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központjának kutatásából, melyet ide kattintva érhetsz el.

Érdekes az is, ahogyan a romantikus hangulat visszaköszön az oldalon. A statisztikák szerint robbanásszerűen, vagyis 1093 százalékkal megugrik ilyenkor azon keresések aránya, amelyekben szerepel a Valentine kifejezés. Ráadásul nemcsak február 14-én, hanem már két nappal előtte és még két nappal utána is a lájtosabb, szentimentálisabb témákra keresnek rá az emberek.

Könnyen lehet, hogy akik egyedül ünneplik a Valentint, vágynak arra, hogy lássák, ezért érzékibb, erotikusabb filmeket keresnek.

Akinek nincs kivel ünnepelni, valentines pornót keresForrás: Pornhub.com

Ebben az időszakban a romantikát előtérbe helyező keresőkifejezésekből is lényegesen többet regisztrálnak, mint az év további napjain. Szerencsére ebből is készült egy kimutatás:

Ilyenkor a szenvedély, a romantika és az erotika is a kedvencek közé kerülForrás: Pornhub.com

A keresési eredményekből látszik, hogy a szerelem, a szenvedély, a romantika, a szeretkezés, a masszázs, az erotika, a csábítás és az érzékiség kerülnek előtérbe ilyenkor.

Szexleckék pornófilmekből: Nem csak haladóknak!
Sok olyan dolgot művelnek a pornósztárok, amit biztosan nem szeretnél kipróbálni a hálószobában, ugyanakkor vannak olyan erotikus fortélyok, melyeket érdemes ellesned a látszólag irreálisnak tűnő felnőttfilmekből. A férfiak többsége szereti a "rosszlányokat", és ha szívesen részesítenéd a pasidat extra gyönyörben, ideje ellesned a pornószereplők legjobb szextippjeit. Kattins ide!