Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nos, a kapcsolatod akkor van biztonságban, hogyha nincs "biztonságban", azaz nem biztos.Leginkább akkor lehetnél biztos a sakkjátszma győzelmében, ha a tábla mindkét oldalán te ülnél és mindkét hadsereget te irányítanád. A győzelemig persze nem jutna el a játszma, mert nagyon hamar leborítanád a figurákat, vagy csak otthagynád a partit, ugyanis elveszne belőle a véletlenszerűség, a kiszámíthatatlanság.

Vagy szeretnél biztos lenni a halálod pontos időpontjában, és látni addig a jövő minden megváltoztathatlan pillanatát? Ne akard. Mindent elvesztenél a döntésed időpontjában. Örökre elveszítenéd a pillanat szépségét és kihunyna az elevenség lángja. A múlt történései ugyan nem aggasztanának, de a jővő folyamatosan lekötné a figyelmedet. A kellemes események várakozással, a kellemetlenek pedig aggodalommal és félelemmel töltenének el.

,,Örökre elveszítenéd a pillanat szépségét és kihunyna az elevenség lángja" Forrás: Thinkstock

A mondás szerint, "biztos, mint a halál". Nos, ez fordítva is igaz, a halál az biztos. Ha valami elkerülhetetlen és kiszámítható, akkor az az. Tehát, ne a biztosra törekedj, mert a végén még megkapod.

Sokszor a párkapcsolat hanyatlásának tettenérhető oka is ez a halál felé vezető úton. Az, hogy a navigációba nem az élő és jelen pillanatot írjuk be célnak, hanem a biztos és kiszámítható jövőt.

Túl sok halott házasság és párkapcsolat igazolja ezt a tényt ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyd. Az ókori Egyiptomban alkalmazták a mumifikálást a holttestek tartósítására. Te inkább éld meg a jelent a lehető legintenzívebben az életedben és a kapcsolatodban, ahelyett, hogy bebalzsamoznád azt.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.