Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekkorunk óta próbálja a környezetünk ránk erőltetni a saját szándékát, a saját akaratát. Mi pedig vagy megtörünk és jól nevelt, idomított gyerekek leszünk, vagy szembeszállunk. Hogyan? Természetesen akarattal. Sőt, időnként annyira rászokunk az akaratra, hogy szinte akaratfüggők leszünk.

Felnőttként pedig gyakran akaratosabbak vagyunk, mint hat vásott kölyök, és azt gondoljuk, hogy azért mennek a dolgaink, mert nagyon akarjuk, és azért nem mennek, mert nem akarjuk.

Engedd meg, hogy megtörténjen a változás! Forrás: Thinkstock

A valóság inkább az, hogy annak ellenére mennek a dolgaink, hogy akarjuk, mert minél jobban nyomod a falat, az annál jobban nyom téged. Ergo, minél erősebben akarunk valamit, annál nehezebben fogjuk megszerezni. És, hogy mit szoktunk tenni ha mégis megkapjuk? Akkor természetesen birtokolni akarjuk. Autót, kapcsolatot, bármit. Az autóba beépíttetünk négy riasztót, a párunkat pedig legszívesebben magunkhoz láncolnánk. Ha ez nem megy, akkor legalább féltékenyek leszünk. Azt lehet a távolból is.

Egy szó mint száz, ha nyugodt, bensőséges és boldog párkapcsolatot szeretnél, két dologtól biztosan meg kell szabadulnod: attól a félelemtől, hogy nem akar eléggé a párod, és attól a vágytól, hogy a másikat akard, azaz birtokold.

És mi van olyankor, amikor változtatni akarunk az életünkön, de azt érezzük, hogy képtelenek vagyunk rá?

Képtelennek lenni annyit tesz, mint nem rendelkezni egy képpel arról a dologról, amit szeretnék. Tehát, ha nem tudsz változtatni, mert képtelennek érzed magad a változtatásra, ne akard, csupán annyit tegyél, hogy alkoss egy képet az elmédben, töltsd meg hittel, szeretettel, és engedd meg, hogy megtörténjen a változás. Engedd el az akarást, és megkapod amit szeretnél, majd ne akard birtokolni, és örökre a tied marad.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.