A te világodnak te vagy az Istene.

A félelemből vagy reményből teremtett Isten, melyet a képzeleted formált meg, és melyet a vágyaid tartanak fent az elmédben, nehezen lehet azonos az Univerzumot összetartó erővel.

Milyen haszna is származik bárkinek abból, ha Isten mellett vagy ellen érvel?

A te világodnak te vagy az IsteneForrás: Thinkstock

Persze sokan nyilatkoznak nagy magabiztossággal olyan dolgokról, amiben saját maguknak sincs bizonyosságuk. Vannak történések, amikre direkt ráhatásunk van, és vannak, amikre nincs. Az étel megszerzésére például van, a megrágására is, sőt a nyelésre is, de az emésztésre már nincs, az tudatalatti és automatikus.

Elégedj meg azzal, amiben biztos vagy, tálald meg önmagad, változtass, amin tudsz és fogadd el azt, amin nem. Ha így teszel, eggyé válsz az élettel, hiszen együtt haladsz az áramlással. Ezen keresztül már nemcsak a teremtett hited, hanem a bizonyosságod is a segítségedre lesz.

Az egészet összetartó erőt pedig kedvedre felcímkézheted. Lehet Mindenható, Teremtő, Univerzum, Isten, de Végtelen is, nem ez fog számítani, minthogy az ima ereje sem a szavakban van, hanem a mögöttes hitben, az érzésekben, a becsületes és tiszta szándékban.

 

Tabuk nélkül a párkapcsolatrólForrás: Pilát Gábor