A legtöbben csak filmekből ismerik a sztriptíz klubokat, és persze ez sem úgy van ábrázolva, ahogy az a valóságban van. Két nő rántja fel most a leplet arról, milyen is táncosként dolgozni. Egyikük tanár, a másik pedig az egyetemi tandíjára gyűjt.

Mindenkinek van elképzelése arról, hogyan működnek a sztriptíz klubok, ahogy az ott dolgozó nőkről is. A valóság azonban nem olyan, mint amilyennek elképzeljük. A nők nagy részének van civil foglalkozása, és senki sem azért űzi ezt az ipart, mert akkora örömét lelné benne. A legtöbben a teljes munkaidejük után válnak táncoslányokká, hogy kiegészítsék a fizetésüket.

Ilyen az élet egy sztriptízbárban - Képünk illusztrációForrás: Alicia Vera

Christina már 10 éve táncol, azóta, hogy az Egyesült Királyságba költözött. Férje van, és gyermekei, valamint tanári diplomája, de úgy döntött, belekezd a táncolásba, hogy tudják fizetni a jelzálogot. Őt egyébként a férje beszélte rá... Az egyik barátunk ezt csinálta, a férjem pedig megkérdezte, hogy én miért nem próbálom ki" – mesélte a nő, aki először teljesen kiakadt, de aztán kipróbálta. „Kipróbáltam, és végül rájöttem, hogy nincs ezzel semmi baj. Nincs érintkezés, a klub pedig vigyáz rád" – mesélte Christina, aki a családjának azért nem árulta el foglalkozását, mert az embereknek rengeteg előítéletük van ezzel a szakmával kapcsolatban.

Ez is csak egy munka - Képünk illusztrációForrás: seventh-heaven.com

Lucy sem mesélte el barátainak, hogy mivel keresi meg a pénzét, ő az egyetemi tandíjára gyűjtött 4 éven át. Azon a helyen, ahol ő táncolt 50 lány dolgozott, 30 százalékuk a tandíj miatt táncolt. Nem mondom el az embereknek, hogy mit csinálok, mert a legtöbb szerint ez a munka rosszabb, mint amilyen valójában. Ugyanez a helyzet egy kapcsolat esetében. Van akinek elmondtam, és nem csinált belőle ügyet, de néhányan nagyon féltékenyek lettek. Pedig sok lány házas, és ez is csak egy munka" – mesélte a Liverpool Echonak Lucy, aki egy olyan helyen dolgozik, ahol a lányok pénzért bérlik a helyüket. Péntekenként 90 fontért, szombatonként 120 fontért. Ez persze nem könnyű munka, érik őket atrocitások, de ez ezzel jár.