Fontos, hogy megfelelő időközönként cseréljük a melltartót és a bugyikat is

vásárlás higiénia bugyi melltartó alsónemű egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak ruhatárunkat, hanem alsóneműinket is frissítenünk kell bizonyos időközönként, de vajon honnan tudjuk, hogy mennyi ideig hordhatunk egy bugyit vagy épp egy melltartót? Szakértő árulta el a titkot.

Nem szabad megvárni, hogy a varrások bomlani kezdjenek, de azt sem, hogy a fehér csipke elszineződjön, ha arról beszélünk, hogy mennyi ideig hordhatjuk az alsóneműinket. A Dailymail Josephine Manisbalcót, a Nocturnal Lingerie szakértőjét faggatta a kérdésben.

6-8 hónapnál tovább nem érdemes használni egy melltartót Forrás: Shutterstock

A szakértő azt mondja, hogy abban az esetben, ha egy nő követi a melltartóviselés hármas szabályát, akkor 8 havonta elég megújítani a készletet. A hármas szabály azt jelenti, hogy egy a mosásban van, egy a fiókban, egyet pedig viselünk. Azonban ha csak kettő van, nem ár félévente cserélni. "Sokan nem tudják, hogy a melleket, főleg a nagy melleket nem a kosár tartja igazán, hanem a hátsó pántok. Így ha ezek megnyúltak, már nem nyújtanak megfelelő tartást akkor sem, ha szűkebbre vesszük" - tanácsolja a szakértő.

A bugyiknál sem szabad megvárni, hogy elnyűttek legyenek, legfeljebb egy évig viseljük őket. Természetesen, ha előbb mutatkoznak rajta a romlás jelei, szabaduljunk meg tőlük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.