Nemcsak ruhatárunkat, hanem alsóneműinket is frissítenünk kell bizonyos időközönként, de vajon honnan tudjuk, hogy mennyi ideig hordhatunk egy bugyit vagy épp egy melltartót? Szakértő árulta el a titkot.

Nem szabad megvárni, hogy a varrások bomlani kezdjenek, de azt sem, hogy a fehér csipke elszineződjön, ha arról beszélünk, hogy mennyi ideig hordhatjuk az alsóneműinket. A Dailymail Josephine Manisbalcót, a Nocturnal Lingerie szakértőjét faggatta a kérdésben. 

6-8 hónapnál tovább nem érdemes használni egy melltartótForrás: Shutterstock

A szakértő azt mondja, hogy abban az esetben, ha egy nő követi a melltartóviselés hármas szabályát, akkor 8 havonta elég megújítani a készletet. A hármas szabály azt jelenti, hogy egy a mosásban van, egy a fiókban, egyet pedig viselünk. Azonban ha csak kettő van, nem ár félévente cserélni. "Sokan nem tudják, hogy a melleket, főleg a nagy melleket nem a kosár tartja igazán, hanem a hátsó pántok. Így ha ezek megnyúltak, már nem nyújtanak megfelelő tartást akkor sem, ha szűkebbre vesszük" - tanácsolja a szakértő. 

A bugyiknál sem szabad megvárni, hogy elnyűttek legyenek, legfeljebb egy évig viseljük őket. Természetesen, ha előbb mutatkoznak rajta a romlás jelei, szabaduljunk meg tőlük.