Pilát Gábor: "Készülj a boldogságra!"

Forrás: Shutterstock -
boldogság Pilát Gábor bölcsesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Recept a boldogsághoz.

Az ember valódi énje az ismerkedős kampányidőszakban gyakran nem mutatja meg magát. Menet közben gyakrabban, a búcsúzásnál pedig mindig. Ezért jobb megoldásnak tűnik, hogy még azelőtt jó állapotba hozd magad, mielőtt párkapcsolatra lépnél valakivel, ugyanis rossz alapanyagból nem lehet jó vacsorát főzni, akármennyire kitűnő is a recept, és akármilyen klassz is a szakács.

Amennyiben ezt nem teszed meg, a legnagyobb szerelem megélése mellett is csak a jót akarod majd kivenni egy párkapcsolatból, és a másik tiszteletét, megbecsülését ugyanúgy nélkülözni fogod, mint a felelősségvállalást. Pusztán olyan leszel, mint a vőlegény, akinek a menyasszonyból csak a vénuszdomb kell.

Pilát Gábor: "..a vőlegény, akinek a menyasszonyból csak a vénuszdomb kell" Forrás: Shutterstock

Néha az emberektől is lehet tanulni, de az állatoktól biztosan. A vadludak csoportosan, V-alakban szállnak. Repülés közben, ahogy mozgatják a szárnyukat, a levegő felhajtóereje fenntartja az utánuk haladó ludakat. Így lehetséges, hogy 71 százalékkal hosszabb távolságot tudnak megtenni, mintha csak párban repülnének.
Tanulság: ha egy párkapcsolatban egymást megbecsülve és segítve élünk, sokkal gyorsabban elérjük a céljainkat.

Amikor a vezető vadlúd elfárad, egy másik veszi át a helyét az élen.
Tanulság: egy kapcsolatban a megfelelő pillanatban szükségszerű, hogy rivalizálás nélkül át tudjuk adni és át tudjuk venni a feladatokat a másiktól. Ha ellenfélnek tekinted a párodat a kapcsolatban, győzhetsz ugyan, de sosem nyerhetsz. A közös győzelemre pedig esélyetek sem lesz.

Repülés közben a hátsó vadludak hangosan gágognak, hogy az elsőket ezzel is biztassák erőfeszítéseikben.
Tanulság: egy jó csapatot is rendkívüli módon tudnak inspirálni a szurkolók. Ez a párkapcsolatban sem működik másként. Ezért legyél te a partnered első számú szurkolója és rajongója! Az embereknek szükségük van a visszaigazolásra, bátorításra. Ha ezt tőled nem kapja meg, meg fogja kapni mástól.

Amikor egy vadlúd megbetegszik, két másik lúd is lemarad vele a V-alakzatból, és követi, hogy védelmet nyújthasson számára. Addig maradnak vele, amíg erőre kap, és újra repülni tud, vagy amíg el nem pusztul. Akkor útra kelnek, hogy beérjék saját alakzatukat, vagy csatlakozzanak egy másikhoz. Tanulság: bárcsak mi is ennyire önfeláldozók lennénk, hogy érdemesek lehessünk olyan társra, aki a szükségben mellettünk áll!

Szeretet nélkül a szerelem is gonosz. Szeretet nélkül minden gonosz, még az élet is.
Ezért: szeress! Ehhez nincs, és nem is kell lábjegyzet a lap alján...

Pilát Gábor

"Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.