Ha van bizalom, nincs szükség bizonyítékokra, ha pedig nincs bizalom, akkor a
bizonyítékokból sosem lesz elég.

Akkor a két ember közti intimitás egy olyan bíró nélküli bírósági tárgyalássá alakul át, ahol az ügyész és az ügyvéd egymás vérét követelik, nehogy rossz színben tűnjenek fel megbízóik előtt.

A legtöbb dolog esetében helyes és követendő is az arany középút. A bizalom viszont nem annak a dilemmája, hogy valaki sokat akar, vagy beéri egészen kevéssel is, egyszerűen nélkülözhetetlen.

Ha nincs meg a bizalom egy párkapcsolatban, akkor a bizonyítékokból sosem lesz elégForrás: Shutterstock

Hiányában is van élet, de ott leginkább a kétség, a gyanakvás és a nyugtalanság terem meg, ugyanis a bizalmatlanság a csalódás mellékterméke, nem pedig az ember természetes állapota. Olyan életidegen, mint az egyirányú zsákutca. Ha a bizalom köddé válik, attól még a jóképű férj és a csinos feleség továbbra is lakhatnak egy helyrajzi szám alatt, és feküdhetnek egy ágyba, azonban egyvalami bizonyossággal megszűnt létezni közöttük. A „mi" nincs többé. Jönnek a veszekedésekkel teli és ölelés nélküli esték, amikor az okostelefon az ember legjobb barátjának és társának szerepébe nő bele. Kezdetét veszi a társas magány.

Forrás: Pilát Gábor
Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.