A történelem legnagyobb szexbotrányai: a hívő római feleség és a sakálfejű csábító

Forrás: Fortunino Matania -
szexbotrány történelem időszámítás Róma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. A második részben az ókori Róma egy kissé túlságosan vallásos asszonyának és a rá sakálmaszkban vadászó hódítójának esetét meséljük el.

Miután a cikksorozatunk első részében egy ókori kínai királynő és a hatalmas szerszámú titkos szeretőjének szexbotrányát göngyölítettük fel, most utunk az antik Rómába vezet, ahol az időszámításunk előtti első században komoly kultusza kezdett kialakulni az egyiptomi isteneknek. Olyannyira, hogy ie. 43-ban még egy templomot is emeltek Ízisznek, akinek a kisded Hóruszt dajkáló ábrázolásai később erősen hatottak a Szűz Mária-ikonográfiára is. Az egyiptomi istenek követőinek száma gyorsan nőtt, köztük mindenféle rendű és rangú rómaival, így Tiberius uralkodásának idejére (iu. 14-37) már egyre jelentősebb tényezőnek számított az erre épülő egyház.

Az emtített követők egyik legbuzgóbbika volt egy Paulina nevű fiatalasszony, akit a történelmi források nem csak erényesnek, de rendkívüli szépségűnek is írnak le. Nem csoda hát, hogy szép számmal akadtak hódolói, és közülük a legnagyobb rajongóvá egy Decius Mundus nevű gazdag nemesember vált, aki gyakorlatilag megszállotja lett Paulinának.

Decius Mundus és Paulina Forrás: Wikipedia/Josephus's Jewish Antiquities

Olyannyira, hogy miután sokáig sikertelenül ostromolta, végül már a korban egész vagyonnak számító 200 ezer drachmát ajánlott neki egyetlen közös éjszakáért cserébe – de a nő visszautasította ezt is.

Decius Mundus ettől annyira depressziós lett, hogy elhatározta: halálra éhezteti magát. Egész jól is haladt vele, de egy háztartásában dolgozó, Ide nevű felszabadított rabszolganő megakadályozta végül a lassú öngyilkosságban. Nem tudjuk, hogy azért-e, mert ő meg Decius Mundus iránt táplált gyengéd érzelmeket, vagy pedig látott némi pénzkereseti lehetőséget a dologban, mindenesetre az ura elé állt, és azt mondta: majd ő elintézi neki ezt a Paulina-ügyet. Erre a célra mindössze 50 ezer drachmát kért Deciustól, és nekiállt megvalósítani a tervét, ami nem ott akarta megfogni Paulinát, ahol nem lehetett (a pénzzel), hanem ahol igen (a vallásos buzgalommal). Ide elment az Ízisz templomának papjaihoz, és a kapott pénz feléből lefizette őket, cserébe a papok felkeresték Paulinát, és azt mondták neki: Anúbisz isten csodálója lett a hitének és szépségének, így szeretne személyesen is találkozni vele egy meghitt vacsora és közös éjszaka keretében, természetesen a templomukban.

Azt nem tudjuk, hogy Paulina férje miért és hogyan ment bele ebbe az ottalvós buliba, de végül elengedte a feleségét, és létrejött a vágyott találkozás.

A hívő római feleség és a sakálfejű csábító Forrás: Fortunino Matania

Hisz azon az éjszakán a sötét templomban a sakálfejű Anúbisz istennek öltözve természetesen Decius Mundus várta Paulinát, és miután még jól meg is váratta és felcsigázta az érdeklődését (a vacsorát a hölgy még egymaga költötte el, hogy ne bukjon le kajálás közben „Anúbisz”), egy mellékteremben egymáséi lettek. A történet szerint közös megelégedésre, ami végülis hihető: hisz mindkettejüknek élete vágya teljesült, ha némi hazugság árán is. Életük vágyának teljesülésével viszont aztán mindketten eldicsekedtek, ami kevésbé bizonyult jó ötletnek. Paulina a vallásos élmény tetőfokaként számolt be mindenkinek az istennel történt egyesülésről, és nyilván már ez is keltett némi megütközést a környezetében.

Az meg pláne, amikor Decius Mundus beállított hozzá, és közölte a nővel, hogy jó volt a menet, és kösz, hogy megspórolt neki 200 ezer drachmát (igazából ugye 150 ezret, de hát ezt Paulinának nem kellett tudnia).

Paulina összeomlott, bosszút és büntetést követelt, és addig rágta a befolyásos férje fülét, amíg az személyesen Tiberius császár elé terjesztette az ügyet. A büntetések a következőképpen néztek ki: Idét és Ízisz papjait keresztre feszítették, a templomot lerombolták — ez utóbbi talán nem volt független politikai szándékoktól sem. Decius Mundus viszont mindössze egy Rómából való száműzést kapott, ami ugyan a státuszának elvesztését jelentette, de ettől még vígan élhetett tovább bárhol a nagy Római Birodalomban. A kérdés már csak az, hogy a boldog tudattal-e élete legtöbbe kerülő éjszakájára gondolva, avagy sem?

Foci vb: A horvát, vagy az orosz drukkercsajok szexisebbek?http://www.life.hu/intim/20180707-kepek-a-horvat-es-az-orosz-szurkololanyokrol-a-foci-veben.htmlTegnap elkezdődtek a nagyeddöntők, Uruguay és Brazília után pedig Svédország is búcsúzni kényszerült a vébétől. Ma este 20:00-tól Oroszország és Horvátország csapnak össze. Korábban összeszedtük a legjobb 8 csapat legszexisebb szurkolólányait, most azonban csak a mai összecsapások gyönyörű drukkereiről gyűjtöttünk képeket. Íme a horvát és az orosz csajok! Intim--Foci vb: Hiába vetkőzött a svéd szépség, kiesett a csapatahttp://www.life.hu/intim/20180707-emelie-eklof-levetkozott-de-svedorszag-kiesett-a-veberol.htmlAnglia 2-0-ra legyőzte Svédországot a 2018-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, így pedig a skandinávok búcsúztak a tornától. Ez egész biztosan szomorúsággal tölti majd el Emelie Eklöföt is, aki többször is bikinire vetkőzött, hogy így drukkoljon csapatának. Intim--Foci vb: A svéd, vagy az angol szurkolók szexibbek?http://www.life.hu/intim/20180707-kepek-svedorszag-es-anglia-szurkoloirol-a-foci-veben.htmlTegnap elkezdődtek a nagyeddöntők, Uruguay és Brazília búcsúzni kényszerült a vébétől. Ma 16:00-tól Svédország játszik Angliával, Oroszország és Horvátország pedig 20:00-kor csapnak össze. Korábban összeszedtük a legjobb 8 csapat legszexisebb szurkolólányait, most azonban csak a mai összecsapások gyönyörű drukkereiről gyűjtöttünk képeket. Íme az angol és a svéd csajok! Intim--Foci vb: Brazília vagy Belgium rajongói a szexibbek?http://www.life.hu/intim/20180706-kepek-brazilia-es-belgium-rajongoirol-a-foci-veben.htmlMa este elkezdődnek a nagyeddöntők, 16:00-tól Uruguay játszik Franciaországgal a Nyizsnyij Novgorod Stadionban, Brazília pedig Belgiummal csap össze Kazanyban 20:00-tól. Korábban összeszedtük a legjobb 8 csapat legszexisebb szurkolólányait, most azonban csak a mai összecsapások gyönyörű drukkereiről gyűjtöttünk képeket. Íme a brazil és a belga csajok! Intim--Foci vb: Ő Rafaella Szabo, a magyar származású focistafeleséghttp://www.life.hu/intim/20180706--rafaella-szabo-axel-witsel-magyar-szarmazasu-felesege.htmlBelgium péntek este a Kazanyban lép pályára Brazília ellen, a cél pedig az elődöntőbe jutás lesz. Mostanra azonban már nem csak a 29 éves Alex Witselre, hanem erdélyi-magyar származású feleségére, Rafaella Szabóra is odafigyel a világ. Intim--Foci vb: Így csókolja belga szerelmét a magyar focistafeleséghttp://www.life.hu/intim/20180706-axel-witsel-es-baratnoje-rafaella-szabo-a-belgajapan-meccs-utan.htmlBelgium 0-2-ről fordítva verte meg Japán együttesét a foci vb nyolcaddöntőjében, ami után az ázsiai csapat kitakarította az öltözőt, szurkolóik pedig a stadion. De nem ez volt az egyetlen érdekes momentum az összecsapás után. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.