Amikor nemcsak elhagy a hű társ, hanem még megalázva is érzi magát attól a tudattól, hogy a másiknak nem szakad meg a szíve az ő távozása miatt, akkor gyakran felszínre tör a bosszúvágy...

Amikor nemcsak elhagy a hű társ, hanem még megalázva is érzi magát attól a tudattól, hogy a másiknak nem szakad meg a szíve az ő távozása miatt, akkor gyakran felszínre tör a bosszúvágy, ami nem más, mint a másikon kitöltött harag a saját etikátlanságáért, és azért a könnyedségért, amiért a megcsalt és otthagyott fél a kilépést fogadja.

Szakítás után gyakran felszínre tör a bosszúvágyForrás: Shutterstock

Minthogy egy kapcsolatot nemcsak a szeretet táplálhat, hanem a gyengeség és a gyűlölet is, így a bíróság a rá ruházott hatalmánál fogva a házasságnak gond nélkül véget tud vetni, a gyűlölködésnek sosem.

A mondás szerint az ember néha pénzért vesz magának problémát. A párkapcsolatokban is megvalósítható ez a tranzakció. Időnkben a saját megaláztatásunkat finanszírozzuk a kapcsolatba tett évekkel.

Forrás: Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.