Pilát Gábor: "A legtöbben életük végéig hajszolnak egy megfoghatatlan és elérhetetlen célt"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor bölcsesség öregedés cél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek gyakran abba a tévhitbe ringatják magukat, hogy amikor megöregszenek, akkor beköszöntenek majd a boldog nyugdíjas évek. Révbe érnek, és csak az unokák, illetve csak a reklámokból idealizált utazások töltik ki majd az életüket.

Ehhez képest a legtöbben életük végéig úgy hajszolnak egy megfoghatatlan és elérhetetlen célt, mint a szamár, akinek az orra elé répát lógattak. A szamár sajnos egy fokkal jobb helyzetben van, ugyanis neki legalább megfogalmazható a célja.

A legtöbben életük végéig hajszolnak egy megfoghatatlan és elérhetetlen célt Forrás: Shutterstock

Ha egyszer végre megértenénk, hogy a lélek kortalan, a test öregedése nem az első ősz hajszál megjelenésével kezdődik, sőt nem is ott ér véget, és az életnek a célja maga az élet, akkor megnyugvást lelnénk a nagy rohanásban.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.