Egy kutatásban arra kértek párokat, hogy értékeljék egymást különböző szempontok alapján. Az eredmény első ránézésre kielégítő lett, ám ha jobban megnézzük, rájövünk, hogy a párok egyike sem adott maximális pontszámot a másiknak. 

Kétezer amerikai felnőttet kértek arra, hogy értékelje párját különböző szempontok alapján - írja a Szeretlek Magyarország a HelloGiggles cikke nyomán. 

Az adatok első ránézésre szívderítőek, hiszen a párok többsége 80 százalékosra értékelte a párját, ami az iskolai osztályzatok nyelvére lefordítva 4-esnek felel meg. Ám abból a szempontból aggasztó, hogy senki nem értékelte 100 százalékosra, azaz 5-ösre a partnerét. Többen csupán 3-asra értékelték a szociális és programszervező készséget, valamint a figyelmet, a romantikát és a türelmet is. Ennél jobb értékelést kapott a stílusérzék, valamint az ízlésük film és zene terén. 

Diana Mitchem életvezetési tanácsadó úgy véli, hogy nem a saját elvárásaink szerint választunk párt magunknak, hanem a társadalom elvárásai szerint. 

Senki nem érezte 100 százalékosnak a partnerétForrás: Shutterstock