Egymást értékelték a párok, szomorú lett az eredmény

Forrás: Shutterstock -
csók párkapcsolat értékelés szerelem szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatásban arra kértek párokat, hogy értékeljék egymást különböző szempontok alapján. Az eredmény első ránézésre kielégítő lett, ám ha jobban megnézzük, rájövünk, hogy a párok egyike sem adott maximális pontszámot a másiknak. 

Kétezer amerikai felnőttet kértek arra, hogy értékelje párját különböző szempontok alapján - írja a Szeretlek Magyarország a HelloGiggles cikke nyomán.

Az adatok első ránézésre szívderítőek, hiszen a párok többsége 80 százalékosra értékelte a párját, ami az iskolai osztályzatok nyelvére lefordítva 4-esnek felel meg. Ám abból a szempontból aggasztó, hogy senki nem értékelte 100 százalékosra, azaz 5-ösre a partnerét. Többen csupán 3-asra értékelték a szociális és programszervező készséget, valamint a figyelmet, a romantikát és a türelmet is. Ennél jobb értékelést kapott a stílusérzék, valamint az ízlésük film és zene terén.

Diana Mitchem életvezetési tanácsadó úgy véli, hogy nem a saját elvárásaink szerint választunk párt magunknak, hanem a társadalom elvárásai szerint.

Senki nem érezte 100 százalékosnak a partnerét Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.