Az Utah Egyetemen végeztek kutatást arról, mi is a boldog házasság titka. Kiderült, hogy a szexpartnereink számának is köze van hozzá.

Régóta fejtegetik, hogy vajon mi a boldog és hosszan tartó házasság titka, az Utah Egyetem kutatói is ezt vizsgálták, és úgy tűnik, ők rájöttek. Arra jutottak, hogy a nagy ő megtalálása előtti önmegtartóztatás, vagyis a szexmentes élet nagy eséllyel eredményez jó házasságot. A kutatás vezetője, Nicholas Wolfinger ezt azzal magyarázza, hogy kevésbé kísérti az embereket más, ha nem volt a házasság előtt szexuális partnerük.

Ez a boldog házasság titkaForrás: Thinkstock

„Azok a házastársak, akiknek csak egy szexuális partnerük van, hét százalékkal boldogabbak, mint azok, akiknek több is volt” – mondta. Az egyetlen szexuális partnerrel rendelkező nők 64%-a vallotta magát boldognak, a férfiaknál ez a szám még magasabb: 71 százalék. A két szexuális partnerrel rendelkező nők 60 százaléka boldog a férjével, a négy szexuális partnerrel rendelkezők 54 százaléka vallott hasonlót, míg a hat és 10 partner közötti nők csupán 52 százaléka vallotta magát boldognak – írja a The Sun.