Néha nem a nagy tragédiák döntik le az embert a lábáról, hanem az apróbb megrázkódtatások, és egy párkapcsolat se törvényszerűen a legádázabb történés miatt fut zátonyra. Azonban minden egyes ilyen esetben a kisebb dolog egy háttérben meghúzódó nagyobbat szimbolizál. A látszólag jelentéktelen mögött meghúzódik egy sokkal jelentősebb fájdalom, egy nagyobb veszteség vagy kudarc, ami a jelenben aktiválódik.

Amikor például valakinek az értelmi képességét minősíti a párja, akivel egyébként szeretik egymást, a sértett összeomlik, és nem is érti, hogy miért roppant meg ennyire a kritika súlya alatt. Talán nem a leértékelés küldte padlóra, ezt könnyedén lerázta volna magáról, mint kutya a vizet. Ennek hátterében esetleg az a mondat húzódik meg, amit a saját édesanyja mondott neki, akit szintén nagyon szeretett:

Nagy adománya az életnek, hogy ennyi ésszel áldott meg, mert a szépségedből nem fogsz tudni megélni.

Nem a nagy tragédiák döntik le az embert a lábáról, hanem az apróbb megrázkódtatásokForrás: Shutterstock

Most pedig leértékelik az eszét, és úgy érzi, hogy mindenét elvették. A kettő együtt már sok.

Ha a testedet nem kényezteted, nem gyötröd agyon, de elfogadod, hogy múlandó, akkor valószínűleg hosszú ideig fog szolgálni téged. A megélt gyötrelmeiddel hasonló a helyzet. Amennyiben feltárod azokat, rájuk nézel a maguk valójában, és ugyan el nem felejted őket, de nem élteted a figyelmeddel, akkor sok vizet nem fognak zavarni. Talán nem tűnik kis célnak, de csak a nagy célok hozzák elő a benned lakozó erőt és energiát.