Pilát Gábor: „Az énkép olyan, mint egy tudatmódosító szer, hallucinogén”

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról valóság énkép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abban a pillanatban, amikor feláldozod az énedet az énképed oltárán, csapdába kerülsz.

Az énkép olyan, mint egy tudatmódosító szer, hallucinogén. Annak ellenére, hogy nem valóságos, mégis gátolja a tisztánlátást, a valós érzelmek megélését, és bizony úgy akadályozza az értelem szabad áramlását is, mint ahogy a testben az érszűkület a vér áramlását. Ha nincs bennünk ellenállás, akkor minden könnyen áramlik a testünkön belül és azon kívül is.

Az énkép olyan, mint egy tudatmódosító szer, hallucinogén Forrás: Shutterstock

Az élet nem helyhez kötött, mindenhol jelen van, mi fókuszáljuk egy bizonyos pontra, és irányítjuk úgy, mint az autónkat a kormány forgatásával.

Ha valamit meg szeretnénk élni, akkor arra irányítjuk a figyelmünket, és ezzel megteremtjük azt. És mi van akkor, amikor valamit nem szeretnénk megélni, sőt el akarjuk kerülni? Az elkerülés akarásával ugyanúgy ráirányítjuk a figyelmünket, és ugyanúgy megteremtjük, hiszen a mechanizmus ugyanúgy működik.

„Kezdetben volt az Ige” – olvashatjuk a Bibliában. Itt a görög logosz szót fordították „Igének”, azonban ennek van egy másik jelentése is: belső gondolat, amely kifejezésre jut szavakkal vagy más kommunikációs eszközök segítségével. Jelen esetben az irányított figyelem segítségével.

És minthogy minden megnyilvánult dolog először egy képzet volt, legyen az a boldogság vagy a szenvedés képzete, mi tesszük valósággá. És mivel? Természetesen a figyelmünk teremtő erejével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.