Pilát Gábor házasság válás Tabuk nélkül a párkapcsolatról kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az, hogy a házasság a nemi kielégülés, a gyerekek nemzése vagy a férfi és az asszony közötti értelmes, mi több, örömet adó társalkodás céljából keletkezett-e, azon sokat lehetne vitatkozni. Ahol az utóbbi hiányzik, ott azonban nem vita tárgya, hogy csupán a házastársi kötelék üres váza marad meg.

A szerelem és szeretet nélküli házasságba zárt ember számára ugyanis leszűkülnek a választási lehetőségek: marad a házasságtörés vagy a kétségbeesés. Mindkettő komoly veszélybe sodorja az üdvösségét, és mindkettő ellentmond annak az alapvető hitnek, miszerint a Teremtő szívén viseli minden egyes teremtményének a sorsát.

Tanácsot kérni ilyen esetben szintén veszélyes vállalkozás, ugyanis a tanácsot adó a legnagyobb jóindulat mellett is csak a saját szemszögéből, a saját nézőpontjából és saját tapasztalatai mentén fog ötletekkel szolgálni.

A szerelem és szeretet nélküli házasságban élve leszűkülnek a választási lehetőségek: marad a házasságtörés vagy a kétségbeesés Forrás: Shutterstock

Kínában például volt olyan korszak, amikor lehetséges volt több feleséget is tartani, és az asszony összeférhetetlensége elég oknak számított a válásra, feltéve, ha a családja hajlandó volt visszafogadni. Vagy például el lehetett válni a feleségtől, ha az nagyon fecsegő volt, esetleg ha viselkedése nem tetszett a férj szüleinek. Ha a nő rosszul bánt a férjével, az átadhatta őt a hatóságoknak, sőt el is adhatta az asszonyt.

Így hát ha férfi kérdezne a párkapcsolata hogyan továbbjáról egy olyan embert, aki ebben élt, az valószínűleg azt javasolná neki, hogy dobja fel az asszonyt akciós áron több internetes keresőoldalra, hogy biztosabb legyen a siker. Úgyhogy a legjobban akkor jársz, ha tiszta fejjel, kíméletlen őszinteséggel magadnak teszed fel a kérdést, és mások befolyásoltsága nélkül döntesz, mert nappal ugyan mindenkinek hazudhatsz, de éjszaka magadra maradsz a lelkiismereteddel.

Pilát Gábor: "Emlékezz a halálra!"http://www.life.hu/intim/20190415-pilat-gabor-az-eletrol-halalrol.htmlA mai kor embere napelemes tokból veszi elő az okostelefont, ami nyitja a kulcs nélküli elektromos autót. Sokkal többet tudunk a világról, mint korábban bármikor, csupán két dolgot felejtettünk el: élni és meghalni. IntimOrigoPilát Gábor: A kivagyiság mögöttes jelentésehttp://www.life.hu/intim/20190415-pilat-gabor-a-kivagyisagrol.htmlIsmerős a jelenet, amikor a hímgorilla áll a hegytetőn és két öklével veri a mellét? Veszély esetén teszi ezt. Az állat két lábra állva, mellét döngetve próbálja elijeszteni a betolakodót. IntimOrigoEz történik veled, ha nem szexelsz elegethttp://www.life.hu/intim/20190408-mi-tortenik-a-testeddel-ha-nem-szexelsz-nem-elsz-nemi-eletet.htmlHa nem élsz rendszeresen nemi életet, az akár merevedési zavarhoz vagy éppen a libidó teljes elvesztéséhez is vezethet. IntimOrigoPilát Gábor: mit nevezünk perverziónak?http://www.life.hu/intim/20190408-pilat-gabor-a-perverziorol.htmlA perverzió az a fogalom, amely első hallásra nehezen tud pozitív értelemben feltűnni. Az értelmező kéziszótár szerint is: „elfajulás, elferdülés, nemi eltévelyedés”. IntimOrigoPilát Gábor: "A fizikai világ nehezen tolerálja a boldogságot"http://www.life.hu/intim/20190325-pilat-gabor-a-boldogsagrol-a-halarol.htmlFurcsa világban élünk. Az ember leginkább akkor gyakorolja a hálát, amikor valami fantasztikusan nagy és jó dolog történik vele az életben, és akkor fohászkodik, amikor bajban van. Ilyenkor a környezete is megértő vele, hogy Isten segítségét kéri. IntimOrigoPilát Gábor: A boldogságrólhttp://www.life.hu/intim/20190312-pilat-gabor-a-boldogsagrol.htmlA bolond csak azzal tud foglalkozni, ami az ő bolondságához tartozik: a kalapácsembernek szögből van a világ, a boldog ember pedig mindenhol boldogságot lát maga körül. Igazából mindenkinek ez a célja, csak van, aki kényszeresen, esetleg rossz helyen keresi... IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.