Mivel egyre több bizarr trend alakul ki a hüvely körül, ezért az orvosok úgy érezték, figyelmeztetniük kell a nőket arra, hogy miket ne tegyenek a vaginájukba, bárki is javasolja azt.

Sok különböző furcsa rituálé terjed az interneten, és egyre bizarrabb dolgokat javasolnak az intim higiénia jegyében a nőknek, ezért az orvosok figyelmeztetést adtak ki: ezek a dolgok nem kerülhetnek a vagina közelébe.

Ezek nem kerülhetnek a vaginábaForrás: Thinkstock


Petrezselyem Miért és hogyan is kerülne petrezselyem a hüvelybe? – teszi fel a kérdést minden normális ember. Valójában sajnos sok helyen jelent meg a ciklus helyreállítójaként, de valójában életveszélyes fertőzést okozhat, ezért TILOS! Semmilyen bizonyíték nincsen az áldásos hatására, azonban annál jelentősebb károkat okozhat – mondta a londoni nőgyógyász, dr. Shazia Malik. Aki aggódik a ciklusa miatt, annak orvoshoz kell fordulnia. 


Fürdőbomba A kellemes pezsgést biztosító fürdőbomba rendeltetésszerű használatával nincsen baj – vagyis a fürdővízbe téve nem okoz kárt. Azonban sokan eltűnődtek azon, hogy akár kielégülés céljából is használhatnák, ha már pezseg... Ez már nagyon is káros az egészségre: megzavarja a hüvelyben lévő jó baktériumok törékeny egyensúlyát. 

Csillámpor Korábban elterjedt egy bizonyos kapszula használata, amelyet a szexuális együttlét előtt kellett felhelyezni, és belülről csillogóvá varázsolta a vaginát – amellett, hogy ez teljesen értelmetlen, rendkívül veszélyes és káros is. Nagyon komoly fertőzéseket okozhat. 


Fokhagyma Bármilyen egészséges vagy finom is a fokhagyma elfogyasztva, a hüvelynek egyáltalán nem tesz jót, nagyon nem. A szakértők javasolják, ha gyulladást vagy felfázást tapasztalnak a betegek, akkor forduljanak orvoshoz, a fokhagyma ugyanis csak még több bajt okozhat. Talajból származó baktériumokkal van tele ugyanis, amelyek egy egészséges vaginában is komoly fertőzést okozhatnak, egy gyulladt esetében pedig rendkívül veszélyesek – írja a Daily Star