A női fenék ihlethette a szív formáját

Forrás: Ben_Kerckx / Pixabay -
fenék ókor szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, honnan eredhet a szív formája.

Érzelmeinket írásainkban, rajzainkban gyakran egy szívvel jelöljük, és a Bors most utánajárt annak, miért is pont ilyen formájú ez a szimbólum, hiszen még csak nem is hasonlít az emberi szerv alakjára.

Mint írják, a tradicionális szívforma eredetéről több elmélet is létezik, azonban bizonyítani eddig egyiket sem sikerült. Egyes feltételezések szerint a minta a szarvasmarha lehetett, ugyanis ennek az állatnak a szíve hasonlít leginkább rá.

Honnan ered a szívforma? Forrás: Ben_Kerckx / Pixabay

Van egy olyan magyarázat is, amely szerint a szívformát a női test ihlette, egyesek a szeméremtestet, míg mások a melleket vagy a feneket látják benne.

Ugyanakkor egy ókori gyógynövény, a szilfium termése is nagyon hasonló a szimbólumhoz. Ezt az elképzelést erősíti az a tény is, hogy a növényt annak idején fogamzásgátlóként használták, tehát köze van a szerelemhez és a szenvedélyhez.

Varnus Xavér Kanadába költözikhttp://www.life.hu/sztarok/20190506-varnus-xaver-kanadaba-koltozik.htmlVarnus Xavér elárulta, Kanadába költözik. TV + Sztárok--Ez segíthet Bíró Icának, hogy visszakapja ingatlanjaithttp://www.life.hu/sztarok/20190506-ez-segithet-biro-icanak-hogy-visszakapja-ingatlanjait.htmlBíró Ica kilakoltatása után is bízik abban, hogy visszakaphatja ingatlanjait. TV + Sztárok--Naomi Campbell meztelenül mutatta meg magát – fotó (18+)http://www.life.hu/sztarok/20190506-naomi-campbell-meztelenul-mutatta-meg-testet.htmlNaomi Campbell hamarosan 49 éves lesz, de még mindig elképesztően néz ki: most meztelenül mutatta meg magát. TV + SztárokAFPNincs ideje a nászútra Kokónak és új feleségének, Katánakhttp://www.life.hu/sztarok/20190506-nincs-ideje-a-naszutra-kokonak-es-uj-felesegenek-katanak.htmlKokó és kedvese, Kata egy gyermek és egy év jegyesség után, május elsején mondták ki egymásnak a boldogító igent, nászútra azonban egyelőre nem mennek: nincs rá idejük. TV + Sztárok--Pusztai Olivér harmadik helyezést ért el a Mr. Gay világversenyénhttp://www.life.hu/sztarok/20190505-pusztai-oliver-harmadik-helyezest-ert-el-a-mr-gay-vilagversenyen.htmlHarmadik helyezést ért el a Mr. Gay világversenyén Pusztai Olivér stylist, akit a legtöbbször Köllő Babett divattanácsadójaként láthattunk a Feleségek luxuskivitelben című műsorban. TV + SztárokOrigoCicciolina Budapestre költözik, és ezoterikus irodát szeretne nyitnihttp://www.life.hu/sztarok/20190505-cicciolina-budapestre-koltozik-es-ezoterikus-irodat-szeretne-nyitni.htmlCicciolina megharagudott az olasz parlamentre, amiért nem akarják fizetni az életjáradékát. Budapestre költözik, és ezoterikus irodát szeretne nyitni. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.