4 intim dolog, amiről a nők sosem beszélnek, pedig szükség lenne rá

Forrás: Shutterstock -
szifilisz intim nemi betegség magazin libidóvesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már sokkal nyíltabban beszélünk a női szexualitásról, mint anyáink vagy nagyanyáink korában. Mégis akadnak még olyan témák, amiktől elpirulunk, pedig nem kellene.

Nem számít mennyire vagyunk nyitottak a párunkkal vagy a barátainkkal, bizonyos dolgokról az ember nem szívesen beszél, különösen, ha intim problémákról van szó. Szégyenkezünk, pedig nem kellene. Van azonban egy nagyon egyszerű megoldás: legyünk egy kicsit nyitottabbak! Sorba vesszük, mik azok a témák, amiket nem kellene már tabuként kezelnünk, hiszen egy a fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ez pedig csak akkor lehetséges, hogy gondoskodással és szeretettel fordulunk önmagunk felé.

Premenstruációs szindróma

Sokszor viccelődünk azon, hogy a hormonjaink felültetnek a hullámvasútra, de amikor a hangulatingadozások olyan súlyosak lesznek, hogy megviselik a pszichét, akkor elnémulunk. Pedig pont ilyenkor lenne szükség arra, hogy beszéljünk a problémáról, hogy lássuk, nem vagyunk egyedül.
A premenstruációs szindróma sokszor olyan súlyos tünetekkel jár, hogy átmeneti munkaképtelenséget is okozhat. A tünetek közé sorolhatjuk a hangulatingadozás mellett a puffadást, fejfájást, alvás zavart, folyadék visszatartást, mellfájdalmakat. A nők ötödénél olyan súlyos a PMS, hogy orvosi kezelést igényel.

A premenstruációs szindróma sokszor olyan súlyos tünetekkel jár, hogy átmeneti munkaképtelenséget is okozhat Forrás: Shutterstock

Amikor az ágyban gondok vannak


A szexuális problémáknak és a libidóvesztésneknagyon intim okai lehetnek. Emiatt a nők kínosank érzik magukat, nem beszélnek arról, mi történik velük. Legyen szó hüvelyszárazságról vagy intim higiéniáról, nincs okunk szégyenkezni olyan dolgokért, amik bárkivel megtörténhetnek. Az esetleges lelki okokról is beszélni kell, és nem szabad elbagatellizálni azt sem, ha az egyik fél túlterhelt, fáradt, vagy egyszerűen nincsen idő az intimitásra.

A női önkielégítés


Amíg a férfiaknál a masztrubálás kibeszélése teljesen normális dolog, addig a női önkielégítés továbbra is tabu. De miért hallgatunk erről? Teljesen természetes, ha megosztjuk a partnerünkkel, mi az, ami jól esik. A különböző szexjátékszerekszerekről is kevesen beszélnek, pedig bevonásuk felpezsdíheti a szexuális életet. A Life.hu szexkütyü-tesztjeiből sokat tanulhatnak azok, akik kacérkodnak egy vibrátor beszerzésével, de eddig még nem szánták rá magukat.

Amíg a férfiaknál a masztrubálás kibeszélése teljesen normális dolog, addig a női önkielégítés továbbra is tabu Forrás: Shutterstock

Szexuális úton terjedő betegségek


Nem egyszerű a téma, az nyilvánvaló. De az érintettek száma túl nagy ahhoz, hogy tabuként kezeljük. Fontos, hogy nyíltan beszéljünk ezekről a betegségekről, és eljárjunk a szűrésekre. Sajnos a téma érzékenysége miatt a betegek félnek a megbélyegzéstől, szorongva fordulnak orvoshoz.
A nemi betegségeket baktériumok, vírusok és gombák okozzák, terjesztőik sokszor tünetmentesek, így maguk sem tudják, hogy fertőznek. A legsúlyosabb kór a szifilisz, mely képes az egész testet megtámadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.