Pilát Gábor: Egy Férfi és egy Nő - Sok ember úgy éli az életét, hogy nem talál egy társat, aki a belső értékeiért szeretné

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor Az igazi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

„Az igazi nő tiszteli a férfit és felnéz rá." Ilyen, és ehhez hasonló mondásokból nagyon sokat ismerünk, arról azonban kevesebb szó esik, hogy a férfinak is fel kell nézni a nőre. Ha nem néz fel rá, sőt nem tartja elérhetetlen csodának, ami nem megvehető, nem bezárható egy ékszerdobozba, és nem birtokolható, akkor nem akarja mindennap meghódítani.

Természetesen egy darabig naponta többször is kivégezhetik egymást az élvezetek oltárán, de az élmény nem telik meg szeretettel.

Ha a férfi mindezt megértve mégis magáévá akarja tenni a nőt, csak egyet tehet. Eggyé válik vele. Ehhez viszont mindkettőjük beleegyezésére szükség van, mert önmagában még a legnagyobb vonzalom és a legszenvedélyesebb szerelem sem képes viszontszerelmet gerjeszteni. Nem robban a dinamit, pedig ez egy olyan robbanóanyag, aminél hő hatására, ütésre, sőt rálövésre is átmenet nélkül, hirtelen történik meg a detonáció.

Sok ember úgy éli az életét, hogy nem talál egy társat, aki a belső értékeiért szeretné Forrás: Shutterstock

A szakemberek szerint azonban ha sokáig tárolják, instabillá válhat, és a legkisebb mechanikai hatásra is beindulhat a veszélyes folyamat. Ez a szerelem csapdája is.

Sajnos sok ember úgy éli az életét, hogy nem talál egy társat, aki a belső értékeiért szeretné, de minthogy nagyon vágyik rá, így kétségbeesésében hajlamos avatatlan kezekbe adni magát.

Mert embernek születünk, de igazi társsá csak valaki mellett válhatunk. A világ számára kiteljesedett, önmagában pedig beteljesedett ember mellett.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.