Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Már a szeretetet is tervezzük

„Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz – mondta a róka – Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet..."
(Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg)

Szerencsére nekünk ebben a modern technikai világban nemcsak sima naptárunk van, hanem elektronikus is, amiben minden ünnep fel van tüntetve, és amikor az figyelmeztet, pontosan tudjuk, hogy mikor „kell" szeretnünk egymást.

Az elektronikus naptárunk figyelmeztet, pontosan tudjuk, hogy mikor „kell" szeretnünk egymástForrás: Shutterstock

Vágyjuk a boldogságot, de elfelejtjük, hogy a szív üzemanyaga a szeretet, nem a technika, és nem a tudomány. Gyógyulni akarunk, de két kézzel ragaszkodunk azon dolgainkhoz, amik beteggé tettek. Így maradnak a fájdalomcsillapítók és az agyonfilterezett valóság.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.