Mikor talál ránk az igaz szerelem? Ebben a korban a legvalószínűbb

matematika igazi szerelem magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az igaz szerelem megtalálása nem könnyű feladat, ezt a tudósok is látják. Ahogy azt is, hogy a világunk ekörül forog, ezért kutatják újra és újra az életünk ezen területét. Ugyan ez főként az érzelmek játéka, amiket nehéz irányítani, lehetetlen csupán akarattal megteremteni, de a matematikusok és a tudósok mégis szolgálhatnak segítséggel, hiszen ők kissé józanabban, s ridegebben állnak hozzá ehhez a túlfűtött témához. Az ő világukban a szerelem inkább a számok játéka, ezért kísérelték meg kitalálni különböző modellezésekkel, hogy hány éves korunk körül talál ránk az igaz szerelem.

Dr. Hannah Fry angol matematikus vizsgálatokat végzett, hogy megtudja, nagy valószínűséggel hány éves korunk körül találhatunk rá az igaz szerelemre. Bonyolult algoritmusokkal, matematikai mintákkal és statisztikákkal dolgozott, valamint számolt az optimális leállás elvével is.

Utóbbi azt jelenti, hogy hány randipartner után érdemes megállapodni. Életünk során ugyanis számos emberrel ismerkedünk, ezek a kapcsolatok pedig eltérő minőségűek. Ez az elmélet azt jósolja meg, hány hipotetikus partner után találjuk meg azt az egyet, vagyis azt, mikor hagyhatjuk abba a keresést, és állapodhatunk meg.

Dr. Hannah Fry angol matematikus Fotó: Gemma Day/Facebook/Hannah Fry

27 éves korunk után nagyobb eséllyel találjuk meg az igazit

A matematika szerint nagyon csekély az esély arra, hogy a randizás és ismerkedés korai éveiben találjuk meg az igazit. Vagyis még matekosabban, a romantikus életünk első 37 százalékában nagy valószínűséggel nem azzal az emberrel vagyunk, aki végül a társunk is marad. Amennyiben például 40 éves korunk előtt szeretnénk megházasodni, és 15 éves korunktól randizunk, kicsi az esélye annak, hogy a 15-27 éves korunk közötti partnereinkkel mondjuk ki a boldogító igent.


Kinyíló ablak

A lehetőségeink a matematika szerint 27 és 35 éves korunk között a legjobbak arra, hogy megtaláljuk az igazit. Ekkor nyílik ki egy ablak, amely lehetővé teszi, hogy a számunkra legjobb partnert válasszuk, azt, aki mindeknél jobb, akivel korábban jártunk. Mivel ekkorra már van összehasonlítási alapunk és tapasztalatunk is.

A lehetőségeink a matematika szerint 27 és 35 éves korunk között a legjobbak arra, hogy megtaláljuk az igazit Forrás: Shutterstock


Szükségünk van a sikertelen kapcsolatokra is

A randevúk és a sikertelen kapcsolatok mind segítik az igazi megtalálását, a folyamat részei, melyek elvezetnek a megfelelő partnerhez. Az elmélet szerint mindenki, akivel 27 éves korunk előtt randizunk, növelik a tapasztalatunkat, ezek által egyre inkább sikerül megértenünk, mit is várunk el egy partnertől. Javítják a megfigyelés képességét, és segítenek felismerni azt a személyt, aki a legjobban illik hozzánk. Ezért tartják matematikailag a legjobb kornak az igazi megtalálására a 27 és 35 közötti időszakot, ekkorra érettebbé és tapasztaltabbá válunk, reálisabban látjuk magunkat, az elvárásainkat és azt is, mit szeretnénk egy kapcsolattól.


Minden tudat alatt történik

Ugyan a matematika rideg és számszerű, az életünkben is alkalmazzuk ezeket az elveket, csak nem tudatosan. A fiatal szerelmesek ritkán vágnak bele a 20-as éveik elején a házasságba és családalapításba, hagynak magunknak és a kapcsolatnak is időt a kiteljesedésre. Csak akkor kezdik el mérlegelni a házasságot, amikor már legalább a 20-as éveik közepénél tartanak.


Az elmélet akkor is csak elmélet

Habár Dr. Hannah Fry megkísérelte elméletében kombinálni a matematikát az emberi tényezőkkel, a szív és a szerelem dolgait soha nem lehetett egy képlettel leírni. A matematika nem hazudik, de a szív sem. Ezért aztán mindig arra hallgassunk, amit a szívünk diktál, mindegy, hogy hány évesek vagyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.