Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

 A preparátorok az elejtett vadak vagy az elhunyt házi kedvencek kitömésével, a látszólag eredeti állapotukba hozásával foglalkoznak. Manapság mintha ez a vitatott szakma elterjedőben lenne, azzal a különbséggel, hogy az emberek nem állatok tetemeit nyúzzák meg, főzik és tömik ki, hanem a saját párkapcsolatukat.

Nem működik? Sebaj. Majd preparáljuk. Messziről legalább úgy néz majd ki, mint az igazi.

Az emberek nem állatok tetemeit nyúzzák meg, főzik és tömik ki, hanem a saját párkapcsolatukatForrás: Shutterstock

Csak éppen nem mozdul, mert már nem él. Míg a preparátor az élő vadhoz megszólalásig hasonlóra tömi ki az élettelen állatot, a párkapcsolati preparátor ugyanezt teszi a saját kapcsolatával. Nem megjavítja, illetve ennek a lehetőségnek a hiányában méltó módon lezárja és tisztességgel elengedi, hanem preparálja.

A preparátor esetében eldöntendő kérdés, hogy a tevékenység művészet, ismeretterjesztés vagy hullagyalázás, a párkapcsolati preparátor esetében csak egy válasz adható.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.