Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Ahhoz viszont, hogy ne legyél élethamisító, észre kell venned azokat az akaratod elleni ismétlődéseket, amik nem, vagy már nem okoznak örömet.

Észre kell venned azokat az akaratod elleni ismétlődéseket, amik nem, vagy már nem okoznak örömetForrás: Shutterstock

Csak ekkor nyílik meg a választás lehetősége azelőtt, hogy:

  1. Benne maradtok a kapcsolatban, és a helyzetismétléseket számoljátok fel, így nem a forró vágyakat kell lehűteni, esetleg mással megélni, hanem elég a langyos kapcsolatot felmelegíteni.
  2. Nem bántjátok tovább egymást, a kapcsolatot számoljátok fel, és búcsúzóul lementek a kedvenc kávézótokba, és húzóra isztok egy utolsó lattét. Esetleg felismeritek a régi magyar nóta igazságát, és valami erősebbet kértek a pohárba:

„Akinek a lelke beteg és a szíve vérzik,
Igyon meg vagy öt-hat litert reggeltől éjfélig.
Húzassa el a cigánnyal százszor azt a régit,
Hogy jegenyefák, jegenyefák sem nőnek az égig."

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.