Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

 A kalauz te magad vagy

A kudarcoknak, a tragédiáknak és a konfliktusoknak nemhogy élvezeti értékük nincs, hanem sokszor még az okuk és a magyarázatuk sem lát napvilágot. A valós, minket segítő értékük abban mérhető, hogy képesek vagyunk-e a tudatunkra ébredni általuk. Hogy az élet megrendítő történései ne, vagy csak rövid időre tudjanak megkeseredetté tenni, és búskomor boldogtalanságba taszítani minket. Hogy ezen megtapasztalások révén az érzések, megérzések kalauzra leljenek a személyünkben.

A kiapadhatatlan életenergia bennünk vanForrás: Shutterstock

Nem arra, aki csupán a jegyek érvényességét vizsgálja, hanem arra, aki saját magát és az ismeretlen vidéken bolyongókat mint útmutató vezet el az energia forrásához. Lassan már nemcsak elérhetetlennek gondoljuk, hanem elképzelhetetlennek is tartjuk, hogy esélyünk van megszerezni a kiapadhatatlan életenergiát. Ezért egymással harcolunk érte, egymástól vesszük el, vagy éppen abban reménykedünk, hogy valaki, akár egy szerelmi kapcsolaton keresztül megadhatja nekünk. Pedig nem kell megszereznünk, és nem kell elvenni vagy megkapni valakitől, hiszen az mindig is bennünk volt, csak a kudarcok, a tragédiák és a konfliktusok ráomlott törmelékei eltakarták.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.