Pilát Gábor: Egy Férfi és egy Nő - A sikeres ember nem mindig boldog

Forrás: Shutterstock -
boldogság Egy férfi és egy nő Pilát Gábor birtoklás ego siker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Amíg a nyomor, a bűn és az éhezés felszámolásának valódi akadálya a gazdag és elnyomó emberek hataloméhsége, addig a kényszeres ragaszkodásnak, vagy éppen ellenkezőleg, a kényszeres menekülésnek az egyetlen akadálya az ego uralta elme. Ha az elménk korlátozott értékítélete nélkül tudnánk a maga valójában ránézni egy helyzetre, akkor megszabadulnánk az ego kényszeres akarásától is. Gyakran hallani, hogy az ego birtokolni akar. Viszont azt nem tud. Amit megkap, azt megunja, abból kiábrándul, leértékeli és tönkreteszi. Tehát az ego nem birtokolni akar, hanem akarni akar.

A sikeres ember nem mindig boldog Forrás: Shutterstock

Sikeres embernek nevezhetjük azt, aki megkapja, amit akar, de boldog embernek csak azt, aki akarja és értékeli is, amit megkap.


Ha nem vagy hálás a megkapott dolgokért, és nem realizálod magadban, hogy az miként segítette az életedet, akkor nagy az esély, hogy sikeres, de boldogtalan emberré válsz. Olyanná, akinek az elért cél, a megszerzett tárgy, a létrejött kapcsolat jutalmazó értéke abban a pillanatban csökken, amint megszerezte.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Olvass még többet Pilát Gábortól a Life.hu-n:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.