Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: Természetszerűleg a belső én minden esetben felszínre is kerül

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor intim magazin Lovon-trapézon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Sokszor a nagyon rögzült viselkedésmintával felcímkézett emberekről gondoljuk, hogy kiszámítható a reakciójuk egy-egy élethelyzetben. Hogy ennyit tudnak lovon-trapézon, és hogy a béka és a skorpió jól ismert tanmeséje csak a békára és a skorpióra igaz, mi több, csak rájuk vonatkozik.

A skorpió át akar jutni a tó túloldalára, de mivel nem tud úszni, megkéri a békát, hogy vigye át a hátán.

Dehogy viszlek! – ripakodik rá a béka. – Nem vehetlek a hátamra, hisz tudod! Te skorpió vagy! Megcsípsz, és én meghalok.

Ugyan, ugyan, dehogy csíplek! Nem lesz bántódásod, megígérem. Csak vigyél át a tavon, kérlek szépen! – könyörög a skorpió.

Nem, nem és nem! – így a béka. – Olyan erős a mérged, hogy azonnal meghalnék tőle. Nem tehetem, ne haragudj!

A skorpió azonban nem adja fel ilyen könnyen. Tovább erősködik:

Gondold csak végig a dolgot! Én nem tudok úszni, azért kértelek meg téged. Ha megcsíplek és meghalsz, én is vízbe fulladok veled együtt. Hát bolondnak nézel te engem? – és így folytatja egész áldott nap, míg a béka beadja a derekát, és beleegyezik végre:

Jól van! Pattanj fel a hátamra! Átviszlek, csak már legyen vége!

A skorpió nagy boldogan felmászik a béka hátára, az pedig úszni kezd szaporán, hogy minél hamarabb átérjenek a túlsó oldalra. Már félúton járnak, amikor a skorpió, minden fogadkozása ellenére, mégiscsak belecsíp a békába. Pillanatok alatt elgyengül a béka. Az erős méregtől és az elképedéstől bénultan, haláltusájában zihálva, alig jön már ki hang a torkán:

De skorpió! Miért? Hiszen most meghalunk mindketten!

Nem tehetek róla, ilyen a természetem.

Amíg nem látod magad olyannak, amilyen tényleg vagy, addig a világot sem úgy, és nem olyannak fogod látni, mint amilyen az valójában. Az elméd a megteremtett képét persze rá fogja vetíteni a világra, de az összes kérdésed a képre fog vonatkozni, minden választ onnan nyersz, és minden cselekedeted forrása is az lesz. Mert a viselkedés a lényeg, nem a hit, nem a vallás, és nem a fogadkozás.

Amíg nem látod magad olyannak, amilyen tényleg vagy, addig a világot sem úgy, és nem olyannak fogod látni, mint amilyen az valójában Forrás: Shutterstock

Természetszerűleg a belső én minden esetben felszínre is kerül, és megmutatja magát, ugyanis nincs a lelkünknek olyan titka, amit a viselkedésünk előbb-utóbb el ne árulna.

A szívedet nem azzal tartod fiatalon, hogy nem mersz szeretni, és a tisztánlátásodat azzal biztosan nem őrzöd meg, hogy nem gyakorolod a tisztánlátást, arra való hivatkozással, hogy kíméled, nehogy bepiszkolódjon.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.