Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Napjainkban a szeretet árfolyama folyamatosan esik, miközben a boldogság az elért célokra, az anyagi világban megszerezhető értékekre és a testiségre korlátozódik.

Amikor viszont két ember között a szerelemben megfogan és a szeretetben megszületik a „mi", akkor az teret hoz létre. Szemmel nem látható, de szívvel és lélekkel érzékelhető teret. Akkor az emberek azt mondják:Ők ketten csodabogarak... nem mindig érteni, hogy miről beszélgetnek. Együtt vannak. Érinthetetlenül. Megfoghatatlanul és megfogalmazhatatlanul, de biztos, hogy elképesztően jó nekik...."

Amikor viszont két ember között a szerelemben megfogan és a szeretetben megszületik a „mi", akkor az teret hoz létreForrás: Shutterstock

Nekik életre kelt egy új dimenzió. Az időtlen dimenzió a mostban, mert a most az örökkévalóság jelen valósága, ami minden egyes pillanatban megnyilvánul. Ezt nem lehet akarni, sem erőltetni, sürgetni végképp nem. Ez megtörténik.

A léleknek van egy minden élményt befogadó tulajdonsága, az elmének pedig egy élményt feldolgozó képessége. Ennek a sebességhatára egyénenként változó és csupán ez kondicionálható. A többit csak hagyd megtörténni zuhanás közben. Ehhez viszont le kell ugrani. Vagy fel. Az igekötő lényegtelen.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.