Mikulásváró programtippek hétvégére

mikulás télapó program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leesett az első hó, és hamarosan megérkezik a Mikulás is.  Hangolódj rá az ünnepre egy hangulatos vasutazással, vagy látogass el a legpompásabb Télapóváró programokra december első hétvégéjén.

1. Télapó Express - Budapest, Vasúttörténeti Park

Még hogy nem létezik a Télapó? A vasút rácáfol erre: december 3-5. között Télapó Express indul a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba, ahol ,,Mikulásruhába" öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a gyermekek és mindenki, aki egy kis mókázásra vágyik. Az Vasúttörténeti Parkban, az Orient Csarnokban a Szeleburdi Meseszínház: Misu a Masiniszta zenés műsorával készülnek a Télapó érkezésére, aki minden csemetének ajándékcsomaggal kedveskedik majd. Hangulatos vonatozás, remek programok - felejthetetlen élmények kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Bővebb infó: www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/72

iStockPhoto
iStockPhoto

2. Országos Mikulás Fesztivál - Nagykarácsony

Az ország leghatalmasabb mikulásfesztiválja az egyik legjobb program hétvégére. A város 15 éve kedveskedik ezzel a gyermekeknek koncertekkel, színdarabokkal, játékokkal és természetesen adventi vásárral. December első hétvégéjén lesz Bohócparádé, fellép a Bóbita együttes, sor kerül egy igazi Varázslóműsorra, és a bábjáték sem maradhat el. Különleges élményben lesz részük a résztvevőknek, hiszen megnézhetik a nemrég született szarvasokat is, és utazhatnak valódi ,,Csillagjáró szánon" is.

Bővebb infó: www.utazzitthon.hu/orszagos-mikulas-fesztival-nagykaracsony.html

3. Csabai Mikulásfesztivál - Békéscsaba

1997 óta Békéscsaba minden évben nagy sikerrel rendezi meg a Mikulásfesztivált az Ifiházban óvodások, iskolások és kiskamaszok számára - idén november 29-e és december 4-e között kerül sor az eseményre. A program elsődleges célja a gyermekek szórakoztatása, ugyanakkor az értékteremtés és a hagyományőrzés is igen fontos a szervezőknek. Idén sem maradhat el a mézeskalács és számtalan ünnepi étel készítése, de színes gyermekprogramok, meseszövés, kézügyességet fejlesztő foglalkozások és logikai játékok közül is válogathatnak majd a szórakozni vágyók.

Bővebb infó: http://ifihaz.hu/f_mikulas.php

iStockPhoto
iStockPhoto


4. Diósgyőri Mikulásvonat

Nem csak a fővárosban van lehetőség egy hangulatos vonatozásra - Diósgyőrben is nagy örömmel vár mindenkit az immár 8. alkalommal elinduló Mikulásvonat november 25-e és december 14-e között. A Lillafüredi Kisvasút Miskolcról, a Dorottya utcai végállomásról szállítja az apróságokat a Télapó Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak. Minden vagonban mesés jelmezbe öltözött fiatalok kísérik a kicsiket, akik a Mesebirodalomba érve számos történet főhősével találkozhatnak, mint pl. a 100 Holdas Pagony lakóival, Süsüvel és Mátyás királlyal.

Bővebb infó: http://mikulasvonat.pipelinedesign.hu/

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.