Nézd meg a világ legdrágább karácsonyfáját!

ezüst drága arany karácsonyfa Abu Dhabi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legdrágább karácsonyfája ragyogott fel idén Abu-Dzabiban: a sivatagi ország egyik szállodájában felállított fenyőfa díszei több mint 11 millió dollárt érnek.

Forrás: MTI
Forrás: MTI


Ezt maga Hans Olbertz, a magát hétcsillagosnak minősítő Emirates Palace luxushotel igazgatója jelentette be egy szerdai ünnepségen. A 13 méter magas fát a luxushotel rotundájában, köralakú kupolás dísztermében helyezték el, ezüstgirlandok és ékszerek díszítik, ezer fénnyel csillog. A dekorációt szolgáltató ékszerész büszkén jelentette be, hogy összesen 181 gyémánt-, gyöngy-, smaragd-, zafír- és más drágakőékszert biztosított a nemes célra. Olbertz hoteligazgató szerint maga a fa is 10 ezer dollárt ér, de a rá aggatott ékszerek teljes értéke meghaladja a 11,4 millió dollárt (mintegy 2 milliárd 360 millió forint), ami valószínűleg világrekord. A hotel hivatalosan is be akarja jegyeztetni a Guinness Rekordok Könyvbe, amennyiben ez beigazolódik. A karácsonyfa az év végéig marad a helyén.

Arra a kérdésre, hogy nem sérti-e a keresztény ünnepet jellemző fényűző dekoráció a helybéli muzulmán lakosság érzéseit, Olbertz azzal felelt, hogy Abu-Dzabi "nagyon liberális ország". Az Emirates Palace hotel három éve állít karácsonyfát dúsgazdag vendégei számára, de idén "valami mással kívánt előrukkolni" - mondta el az igazgató, ennek az eredménye a kincses fa.

Nem ez az első alkalom, hogy a sivatagi ország hatalmas kupolákkal ékes és díszkutakkal körülvett luxusszállodája extravagáns ötletekkel lepi meg azokat, akiknek semmi sem drága. Februárban például hétnapos "akciót" szervezett: egymillió dollárért vendégei hét napot tölthettek el a létesítményben, erre az időre külön lakosztályt, komornyikot, sofőr vezette luxuskocsit és a környéken tett kirándulásokhoz magánrepülőgépet bocsátottak rendelkezésre.

Májusban pedig aranyadagoló automatát állítottak fel: az Ex Oriente Lux cég különleges berendezéséből megfelelő összeg ellenében nem dobozos Coca-Colát vagy szendvicseket lehet kiemelni, hanem aranyrudakat.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.