rokkantkártya Liptai Claudia szabálytalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Liptai Claudia bajban van - lebukott, amikor a már elhunyt édesanyja rokkantkártyájával parkolt.

Claudia a Blikk információi szerint azt állította, amikor becsukta kocsija ajtaját, édesanyja rokkantkártyája kiesett a napfényellenzőből, így került a műszerfalra. A Claudia gépkocsijához hasonló típusú autókat is rendben tartó márkaszerviznél azonban azt vallották, sosem tapasztaltak még ilyen jellegű hibákat annál a fajta autónál.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

A lap úgy értesült, a műsorvezető tagadta, hogy vissza akart volna élni elhunyt édesanyja rokkantkártyájával. A színésznő azt állítja, vett aznap parkolójegyet, de azt nem tudta bemutatni. A napilap állítása szerint a műsorvezető azt mondta a zsaruknak, hogy ügyintézés céljából volt nála a rokkantkártya, amelyet azonban az előírások szerint már régen le kellett volna adnia az illetékes okmányirodába.

Állítólag a színésznőt április 26-ára idézték a VI. kerületi rendőrkapitányságra, ott pedig rabosították: ujjlenyomatot és DNS-mintát vettek tőle, majd a nyilvántartásba vételhez le is fotózták. Ezt követően pedig gyanúsítottként hallgatták ki, közokirattal való visszaélés miatt.

Liptai április közepén bukott le, amikor a budapesti Centrál Színház előtt parkolt. Egy szemfüles fotós lefényképezte terepjáróját, amelynek műszerfalán jól látható volt egy ingyenes parkolásra jogosító rokkantigazolvány. Mint kiderült, a kártya a csaknem egy esztendeje elhunyt édesanyjáé volt. A Liptai-botrány miatt a rendőrség hadat üzent az ügyeskedőknek - állítólag két hete már folyamatos razziákat tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.