Így ünnepelj augusztus 20-án!

ünnep utazás szórakozás program augusztus 20.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szent István napjára és a magyar államalapítás ünnepére sokféle programot gyűjtöttünk össze az ország minden területéről. Íme, a Life.hu tippjei egy családi vagy baráti kiruccanáshoz. 

Forrás: AFP
Forrás: AFP

1. Kóstolgass a Duna-parton

Idén rendhagyó módon már augusztus 19-től ünnepelhetsz a fővárosban. A Magyar Ízek Sétányán belekóstolhatsz a tradicionális nemzeti ételekbe és italokba, és egy hűsítő ital társaságában élvezheted a fellépő zenekarok, együttesek koncertjeit, mint pl. a Clark Ádám téren a Ghymest vagy a Bem téren a '80-as és '90-es évek dallamait. Az augusztus 20-i ünnepség másnap reggel zászlófelvonással kezdődik a Kossuth téren. A Duna-parton egész nap táncbemutatók, bábjátékok és koncertek várnak, a vízi-légi parádé felejthetetlen látványt ígér, ahogyan az esti ünnepi tűzijáték is.
Bővebb infó: http://augusztus20.kormany.hu/

A Life tippje:

Az eredeti recept szerint készült Kecskeméti barackos kölestortát a Magyar Ízek Sétányán kóstolhatod meg először.


http://augusztus20.kormany.hu
http://augusztus20.kormany.hu

2. Vásári forgatag a budai várban

A Mesterségek Ünnepét 25. alkalommal rendezik meg a budai vár történelmi környezetében, ahol a kézműves műhelyekben te is részese lehetsz az alkotás folyamatának. A 4 napos programsorozaton a mesterség- és viselet-bemutatók mellett hagyományőrző magyar és külföldi táncosok, zenekarok is fellépnek: a Kerekes Band, a Makám vagy a Kaláka koncertje tökéletes nyáresti program lehet. A Tekergőtéren hódolhatsz a játékszenvedélyednek és ha gasztrokalandozásra vágysz, csillapítsd az éhségedet egy finom kakastöke-pörkölttel.
Bővebb infó: http://mestersegekunnepe.hu/

A Life tippje:

Ha érdeklődsz a borkultúra iránt, keresd fel a Budavári Borfesztivál standját, ahol finom nedűket kortyolhatsz, és kipróbálhatod a lopózást is.

http://mestersegekunnepe.hu
http://mestersegekunnepe.hu

3. Kapcsolódj ki Hévízen

Ha a hétvégére egy rövidebb kikapcsolódást tervezel, a szép kisváros zegzugos utcái, a környék túraútvonalai és a híres gyógyvíz remek lehetőséget kínálnak az aktív pihenésre. Az 5 napos Hévízi Országos Borfesztiválon kedvedre kóstolgathatod a híres pincészetek portékáit, és jókat lakmározhatsz a helyi falatozókban. Pénteken nosztalgikus őrületben lehet részed Korda Györggyel és Balázs Klárival, augusztus 20-án este pedig kihagyhatatlan esemény az R-GO koncert.
Bővebb infó: http://www.heviz.hu/

www.heviz.hu
www.heviz.hu

4. Karneválozz Debrecenben

A cívisváros most is méltón emlékezik meg az államalapítás ünnepéről. Hazánk egyik legnagyobb rendezvénye az augusztus 15-21 között megrendezett Virágkarnevál. Az idei év egyik újdonsága, hogy a villamossíneken virágdíszes hajtányokat láthatsz, és ha bringával érkezel, elkészítheted saját mini virágkocsidat is. Bulizz pénteken a kétfelvonásos, látványos és izgalmas Queen Memorial koncertshow-n, míg az ünnepi napon nézd végig az old timerek felvonulását, este kilenckor pedig a Virágkarnevál esti fényeit és a tűzijátékot.
Bővebb infó: http://www.debreceniviragkarneval.hu/hu

A Life tippje:

"Küldj te is egy virágot" és annak árával támogasd a határon innen és túli bajbajutottakat.

www.debreceniviragkarneval.hu
www.debreceniviragkarneval.hu

5. Ünnepelj Sárváron

Az ország egyik legkiemelkedőbb műemlékének is otthont adó történelmi városban érdemes eltöltened pár napot. A Nádasdy-vár megtekintése mellett szánj időt egy kellemes sétára a 17. században kialakított arborétumban, és ha itt pihensz, ne hagyd ki a nagyszabású néptáncfesztivált, ahol hazai és külföldi folklór táncegyüttesek mutatkoznak be. Szombaton a vár udvarán a Nemzetközi Folklórnapokat fesztiválzáró tűzijáték követi. Bővebb infó: http://sarvar.hu/index.php

A Life tippje:

Látogass el "Lidércfény"-ben a Nádasdy Ferenc Múzeumba, ahol Szülejmán szultán egyik rabnője társaságában körbevezet a palotában.


http://sarvar.hu
http://sarvar.hu

6. Vigadj Hollókőn

A "Palócföld" szívében lévő kis faluban hamisítatlan vásári hangulatot idéz a Szent István-napi várjáték. A mulatság során olyan izgalmas eseményeken vehetsz részt, mint a vitézi próbák, a menyasszony szöktetése és az ostromjáték. A rendhagyó történelmi órákon kézbe veheted a középkor fegyvereit és bepillantást nyerhetsz a haditechnikai fortélyokba is, míg az augusztus 20-i várjátékon találkozhatsz Szent László vitézeivel is.
Bővebb infó: http://www.hollokoivar.hu/

A Life tippje:

A Legendák Háza panoptikumban megismerheted a Hollókőhöz kapcsolódó legendákat.

www.hollokoivar.hu
www.hollokoivar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.