Az élet, a világmindenség, Brad Pitt, meg minden

film mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Douglas Adams könyvének (Az élet, a világmindenség meg minden) még csak (félig) poénból volt ez a címe, korunk egyik legjelentősebb rendezője, Terrence Malick viszont halálosan komolyan belefoglalta mindezt az új filmjébe. Az élet fája, kritika.

Tipp! Nem takargatják testüket: a villalakók pucéran. Kattints a galériáért! (+18)


Terrence Malick




20th Century Fox
20th Century Fox


Mégpedig azért, mert tudják-látják, hogy korunk egyik rendezőgéniuszáról van szó, akinek a filmjei - és benne ők - maradandóak lesznek, nem fogja belepni őket a por a DVD-kölcsönzők alsó polcán már pár hónappal a bemutató után, mint az mostanában szokás. Malick minden filmje különleges, formabontó darab, a stílusa teljesen egyedi, olyan zseniális közelképeket pedig talán senki sem tud manapság felvenni a színészekről, mint ő.

Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!





20th Century Fox
20th Century Fox



Malick úgy építi fel a filmjét, hogy alig vannak benne hagyományos értelemben vett filmes jelenetek. Költői képek, a természet és az ember kapcsolatára fókuszáló "csendéletek", a szereplők belső monológjával kísért emlékfoszlányok, ugró vágásokkal felszabdalt, zenével megemelt eseménysorok követik egymást. A befogadás nem könnyű: a nézői agy automatikusan a megszokott formák kapaszkodóit keresi, és bizonyára sokan feladják a közös utazást Malickkel, amikor ezeket nem találják. Akik maradnak, és ráhangolódnak erre az elmélyülést igénylő alkotásra, azoknak igazán különleges élményben lehet részük. Nagybetűs filmélményben, ami ezúttal egy olyan rácsodálkozást (is) jelenthet, hogy a megszokotton kívül mi mindenre lehet használni a film eszközeit. Például arra, hogy az életről, a világmindenségről meg mindenről folytasson valaki lenyűgöző párbeszédet a felsőbb hatalmakkal.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!


szólj hozzá: Az élet fája előzetes




Kiknek ajánljuk?

- akik szeretik a költői képeket a filmekben
- akik hajlamosak a filozofálásra
- akiket érdekel egy rendezőóriás új alkotása

Kiknek nem ajánljuk?

- akiket zavar, ha nem épül fel hagyományos sztori
- akiket idegesítenek a magvasnak szánt gondolatok egy moziban
- akiknek nincs érkezésük bő kétórányi elmélyült ráhangolódásra

Tipp! Képek a szuperszexi Charlize Theronról! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.