Csaknem ötven étterem vesz részt a második Étterem Héten

étterem menü vendég étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt év nagy sikerén felbuzdulva már csaknem ötven felső- és középkategóriás étterem háromfogásos menüjét kóstolhatják meg a második Étterem Hét vendégei március 26. és április 1. között Budapesten.  

A gasztronómiai programban részt vevő mintegy ötven étterem elérhető, egységesen - szervízdíjjal együtt - háromezer forintos egységáron kínál háromfogásos menüt vendégeinek.

2011-ben 31 fővárosi étteremben összesen 4437 vendég használta ki az Étterem Hét lehetőségét. Éttermenként átlagosan 140 vendég kóstolta meg kedvezményesen a különleges étkeket, a kiadott helyek számának 80 százaléka betelt - mondta el Kiss Zoltán, a budapesti Étterem Hét főszervezője.

Thinkstock
Thinkstock

A sikeres kezdeményezéshez idén már további húsz fővárosi étterem csatlakozott. Helyet kizárólag a www.etteremhet.hu internetes oldalon lehet foglalni szerda délelőtt 10 órától. Itt az is megtekinthető, melyik étteremben pontosan hány hely áll még rendelkezésre, mivel a résztvevők előre meghatározzák, összesen hány vendéget fogadnak az Étterem Hét menüire. A fő cél ugyanis a minőségi vendéglátás biztosítása.

Kiss kiemelte: az első Étterem Hét alkalmával egyes éttermekbe szinte pillanatok alatt elfogytak a limitált helyek. A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland Étterem Hét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.