Kábítószer vagy személyiségzavar? Ez lehetett a kulcsi tragédia oka

gyilkosság brutális kegyetlenség Kulcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken Kulcson egy huszonnégy éves férfi megölte apját, testvérét és a nagyszüleit, valamint megsebesítette édesanyját, nővérét és egy közeli rokonát. A négy ember megölésével gyanúsított kulcsi férfit azóta őrizetbe vették, és részletes beismerő vallomását is rögzítették. Végh József kriminálpszichológust kérdeztük arról, vajon mi állhat a történtek hátterében.

"Egyetértek azzal, ami a sajtóban megjelent - szinte biztos, hogy valamiféle családi vita okozhatta a történteket. Valószínűleg olyan erős indulatok dúlhattak az elkövetőben, amelyeket képtelen volt feldolgozni, ezért fajult idáig a dolog."

Végh József szerint az is kérdés, vajon hány részletben történt a gyilkosság. "Ha netán két részletben történt a tragédia, és az egyik hozzátartozóját már előző este megölte, akkor biztos, hogy tervezett, előre megfontolt szándékkal gyilkolt a fiú."

A kriminálpszichológus szerint súlyos személyiségzavar, de kábítószerfogyasztás is állhat a háttérben. "Én először, amikor hallottam a tragédiáról, rögtön a kábítószerre gondoltam. Cselekedhetett kábítószer hatása alatt, vagy esetleg az ebből kifolyólag kialakult anyagi vita miatt is" - vallja a szakértő. A fiú állítólag csendes, visszahúzódó volt, nem voltak korábban balhéi. "Könnyen előfordulhat, hogy hosszú évekig magába fojtotta a sérelmeit. Ha esetleg gyermekkorában bántalmazták, vagy agresszív környezetben nőtt fel, akkor felnőttként azt érezhette, hogy a brutalitás a megoldás mindenre" - vallotta Végh József a Life.hu-nak.

Az origo.hu legfrissebb hírei szerint már szerdán elkezdődtek a gyilkosságok, sőt, a huszonnégy éves férfiban már hónapok óta gyilkos öszön tombolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.