4 szuperpasi átlagon felüli IQ-val

diploma színész férfi Dolph Lundgren egyetem zenész Brian May intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyikük zenész, de kiderült, hogy biológiából és mikrobiológiából diplomázott, a másik remek akcióhős a filmvásznon 160-as IQ-val. A Life.hu most négy olyan hírességet mutat be neked, akik zenészként vagy színészként egytől egyig büszkék lehetnek intelligencia-hányadosukra is.

1. Dexter Holland

Bryan Dexter Holland az Offspring zenekar alapítótagja. Egy punkrock zenekar frontemberétől balhékat várnánk, de ő eminens tanuló volt, kitűnővel érettségizett. Aztán a Dél-Kaliforniai Egyetemen tanult tovább, ahol biológiából és mikrobiológiából diplomázott, az utóbbiból még doktorandusz is volt. Közvetlenül a PhD megszerzése előtt azonban abbahagyta a tanulást, hogy 100 százalékosan a zenélésre tudjon összpontosítani. Később pilótavizsgát tett, és 10 nap alatt körberepülte a földet.

AFP
AFP

2. Kevin Grevioux

A moziban minden kétséget kizáróan a legnagyobb, legveszélyesebb vérfarkas Raze, akit Kevin Grevioux alakított az Underworld - A vérfarkasok lázadása c. filmben. A színész nem mellesleg a film forgatókönyvének társszerzője is volt. Kevin látszólag arra született, hogy horrorfilmben ijesztgesse a nézőket, valójában a Nemzeti Egészségügyi Intézetnél volt kutató asszisztens, mikrobiológiából diplomázott a Howard Egyetemen. Már doktorandusz volt, amikor rájött, hogy a filmezés mégiscsak jobban érdekli, és Los Angelesbe költözött.

AFP
AFP

3. Brian May

Brian May, az angol Queen együttes gitárosa, szövegírója és ritkán énekese. Ő írta a We Will Rock You és a Who Wants to Live Forever szövegét is. A '70-es években a londoni Imperial College csillagászat szakán szerzett diplomát. Már ő is doktorandusz volt, amikor úgy döntött, ad egy esélyt zenekarának, és egy időre felfüggeszti az egyetemet. Ez aztán kicsit elhúzódott, mivel a Queen gyorsan világhírű lett, May pedig a világ egyik legelismertebb zenésze, nem mellesleg időközben milliárdossá vált. Időközben azért foglalkozott kicsit asztrofizikával. Két tudományos szaklap, valamint a Bang! - Az Univerzum története című könyv társszerzője volt. 30 évvel azok után, hogy otthagyta a zenélés miatt az iskolát, 2007-ben doktorált.

AFP
AFP

4. Dolph Lundgren

A svéd származású színész már a '80-as években majdnem szupersztár volt, miután A büntetőben és A világ uraiban alakított akcióhőst. Az igazi áttörést a Rocky IV. című film hozta meg számára, amelyben Sylvester Stallone ellenfelét alakította. 160-as az IQ-ja. A középiskolát még Svédországban végezte, aztán Sydneyben szerzett vegyészmérnöki diplomát, később ösztöndíjasként bejutott a Massachusettsi Technológiai Intézetbe. Aztán rájött, hogy valamivel jobban megéri akcióhőst játszani, mint különféle kemikáliákkal kísérletezni. Öt nyelven beszél: franciául, svédül, németül, angolul, olaszul. A pentatlon-csapatban sportol és feketeöves karatés. Mindezek tükrében valószínűleg komoly kihívást jelentett számára a He-Man és Ivan Drago alakítása.

AFP
AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.