Rubint Réka felvétel mozi illegalitás Schobert Norbert fényképezés feljelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbi felesége, Rubint Réka fotót készített egy moziban vetítés közben, a képet pedig közzétette a Facebook-oldalán. Ez azonban törvénytelen, így polgárjogi per lehet az ügyből.

Réka a napokban moziba vitte a gyermekeit. A film még csak a felénél járhatott, amikor a fitneszkirálynő meggondolatlanul fotót készített az animációs film egyik jelenetéről, majd a képet azonnal kiposztolta Facebook-oldalára. Az internetezők persze számon kérték Rékán, hogy filmnézés helyett miért a telefonját nyomkodja, és arra is felhívták a figyelmét, hogy a fotó készítésével komoly bajba kerülhet, mert szerzői jogokat sért. Egyébként az ország minden mozijában azzal kezdődik a műsor, hogy kivetítik a szabályzatot.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A mozihálózat egységes házirendje szerint "a mozi egész területén (beleértve a mozitermet is) tilos a kép- és/vagy hangrögzítő eszközök használata. A mozitermekben a filmek képének és hangjának bárminemű rögzítése jogsértő, és büntető-, illetve polgári jogi következményeket von maga után" - írja a Bors.

"Jogsértést követ el, aki a mozivásznon futó képeket megörökíti, akkor is, ha csak egyetlen pillanatot kap el a filmből. Ha úgy dönt a kizárólagos jogtulajdonos, emiatt akár pert is indíthat. Megjegyzem, ha a moziban ezt észreveszik, a telefont elkobozzák" - vallotta a napilapnak dr. Pálvölgyi Szilas ­ügy­véd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.