Pintácsi Viki betegség leukémia gyermek küzdelem énekesnő kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pintácsi Viki kisfia, Viktor már a második széria kemoterápián is túl van.

A gyermekről tavaly októberben derült ki, hogy leukémiás. Bár a betegség nagyon súlyos, a család optimizmussal próbálja meg átvészelni a nehéz időszakokat. "Kötelességemnek érzem elmondani a tapasztalatomat. A legrettegettebb betegségekkel szemben is van esély felvenni a harcot, ha azokat időben észreveszik. Ha csak egy gyerek életét mentem meg, nem szemérmeskedhetem. Viktornál is egy hétköznapinak tűnő lábfájással kezdődött tavaly októberben, de három héttel később már megvolt a diagnózis: acut limphoid leukémia" - magyarázza Viki a Blikknek.

"A betegség korai felfedezése miatt az első kemoterápia megkezdése után három héttel már nem találtak beteg sejteket. Viktor alapkezelésének most lett vége, a záróvizsgálatok vannak csak hátra, amelyek meghatározzák majd a 16 hónapig tartó fenntartó kezelést. Viktorkám fáradt, már nem szeret beszélni a betegségéről, és én ezt tiszteletben tartom" - mondja az énekesnő, aki a gyerekekért végzett karitatív tevékenységéért már átvehette a Köztársasági Érdemrend ezüst fokozatát.

Az életvidám kisfiúnak ugyan kórházban kellett feküdnie, az iskolát azonban nem hagyta abba, magántanuló lett. "Augusztus utolsó heteiben Zalakaros egyik szállodájában szoktuk tartani az énekstúdióm nyári táborát, így a munkát összekötöm egy rövid családi nyaralással. Nem tragédiaként, hanem leküzdeni való feladatként fogjuk fel Viktor betegségét, de ez így van jól, mert tény, hogy meggyógyul!" - tette hozzá az aktívan dolgozó édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.