Katasztrófariadó - Tankokkal indulnak segíteni

hóhelyzet havazás tank katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendkívüli időjárási körülmények miatt az országban katasztrófahelyzet alakult ki, emiatt Pintér Sándor belügyminiszter péntek délelőtt riadót rendelt el. Nem sokkal e hír előtt megindultak a lánctalpasok a bajbajutottak megsegítésére. Az utakon borzalmas a helyzet, több gyerekeket szállító busz is az utakon rekedt.

Megbénult az ország - Hóhelyzet percről percre az [origo] cikkében

Atabiné Darabos Anna őrnagyot idézve azt írták: a katasztrófavédelmi operatív törzs lánctalpas technikai eszközök bevetését rendelte el. A T-72-es harckocsik segítenek az elakadt járművek mentésében, míg a PTSZ harcjárművek főként a hóban ragadt emberek szállítására alkalmasak. Az operatív törzs felkérésére egy órán belül összesen hat lánctalpas indul útnak Győr-Moson-Sopron, Veszprém, illetve Komárom-Esztergom megyében - olvasható a Facebook-oldalon.

Forrás: MTI/Nagy Lajos
Forrás: MTI/Nagy Lajos

Ezrek éheznek és fáznak az utakon


A Facebookon egyébként rengeteg bajba jutott ember kér segítséget. Vannak, akik kiadó szobát keresnek a rokonaiknak, ismerőseiknek, akik egy-egy városban rekedtek. Mások a rokonaikat keresik. Valaki azt írja, a lánya és ötéves unokája csütörtök délután óta vesztegel a hóviharban valahol Mocsa és Ács között az M1-esen. Több gyerekeket szállító buszról is tudunk, a gyerekek étlen-szomjan várják, hogy segítsenek rajtuk. Sokan azért adják meg a helyzetüket, hogy aki tud, meleg étellel vagy itallal segítsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.