Végső búcsút vettek Horn Gyulától

halál temetés Fiumei út miniszterelnök Horn Gyula búcsúztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Délelőtt vettek végső búcsút Magyarország volt miniszterelnökétől a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A szocialista politikus 1994 és 1998 között volt az ország miniszterelnöke.

Ahogy a Life.hu is megírta, az egykori miniszterelnök hosszan tartó betegség után halt meg június 19-én, életének 81. évében. A búcsúztatáson a néhai miniszterelnökről Katona Béla, a Horn-kormány minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezett meg. A temetésen lerótta kegyeletét Orbán Viktor miniszterelnök, Boross Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfő, valamint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A temetésen egymás mellett ülnek a volt miniszterelnökök és államfők

A búcsúztatáson a hozzátartozók és barátok mellett részt vett Áder János államfő, Sólyom László és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a jelenlegi és a Horn-kormány több tagja, Erdő Péter bíboros, Szili Katalin volt házelnök. A temetésen megjelentek és virágot helyeztek el az MSZP, a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői, a Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció politikusai, valamint a diplomáciai testület tagjai - írja az MTI. A katonai tiszteletadás mellett tartott búcsúztatás után az MSZP országos és helyi politikusai, majd a kordonok megnyitása után a szimpatizánsok rótták le kegyeletüket, és helyezték el a megemlékezés virágait. A temetésen ezrek - Török Zsolt MSZP-szóvivő becslése szerint mintegy 4-5 ezren - vettek részt a sír körüli kordonok mögött. A tömegben állók többsége vörös szegfűvel érkezett, amelyeket a Himnusz és Szózat elhangzásakor a magasba tartottak.

Meghalt Horn Gyulahttp://www.life.hu/legykepben/20130619-horn-gyula-magyar-politikus-korabbi-miniszterelnok-meghalt.htmlRepublic: "Nem a mama fizette a temetést!"http://www.life.hu/legykepben/20130422-a-republic-zenekar-hivatalosan-cafolja-hogy-cipo-edesanyja-fizette-volna.htmlHatalmas volt a tömeg Cipő temetésénhttp://www.life.hu/legykepben/20130322-bodi-laszlo-vagyis-cipo-delutani-temetese-miatt-gyakrabban-jar-a.htmlElbúcsúztatták James Gandolfinit New Yorkbanhttp://www.life.hu/szorakozz/20130627-kollegai-es-baratai-bucsuztattak-temetesen-james-gandolfini-szineszt-new-yorkban.htmlVégső búcsú Király Tamás divattervezőtőlhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-kiraly-tamas-divattervezotol-penteken-vesznek-vegso-bucsut-gyongyoson.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.