Korda György személyes adat házasság Balázs Klári névváltoztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
33 év házasság után az énekesnő felveszi férje nevét és Korda Klári lesz a hivatalos neve.

Balázs Klári úgy döntött, felveszi férje vezetéknevét és ezentúl Korda Kláriként szerepel minden hivatalos iratban. Úgy érzi, már senki nem vádolhatja azzal, hogy érdekből ment hozzá az énekeshez - írja a Bors.

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu
Forrás: Rostás Bianka/Life.hu

"Tudtam akkor, hogy darabokra szednek a házasságunk miatt. El tudom képzelni, mi lett volna akkor, ha azonnal felveszem a Korda nevet, vagy rögtön, még a házasság előtt terhes leszek. Ezért nem vettem fel a nevét, hanem Korda Györgynéként szerepelek az irataimban. Ez viszont sok nehézséget okozott külföldön, mert nem tudják, hogy mit jelent a 'né'" - magyarázta Klárika a módosítást. Hozzátette: "Nem találom ezt különösebben nagy horderejű dolognak, hiszen ez a Balázs Klári név nem szerepel sehol hivatalosan. Inkább plakátokon és lemezeken, mivel ez a művésznevem volt eddig. A jövő évtől viszont minden iratomon Korda Klárira cserélem a nevem."
Korda György üdvözli neje döntését. "Jól is hangzik, hogy Korda György és Korda Klári. Ez sokkal inkább az összetartozást jelenti" - mondta büszkén az énekes.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.