Metrót neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról

elnevezés Buzánszky Jenő Grosics Gyula Tarlós István Alstom Aranycsapat metrószerelvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Aranycsapat két élő játékosáról két új Metropolis metrószerelvényt neveztek el a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen 1953-ban aratott 6-3-as diadalának 60. évfordulója alkalmából. Az eseményen Grosics Gyula nem lehetett ott: kórházba került.

Metrószerelvények viszik tovább Grosics Gyula és Buzánszky Jenő nevét. A névadásról a Fővárosi Önkormányzat döntött az Alstom kezdeményezésére. A keresztelőt a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson tartották. Az eseményre Grosics Gyula nem tudott eljönni.

Metrószerelvényeket neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István főpolgármester azt mondta, Grosics váratlan betegsége miatt már azon a vasárnapi vacsorán sem tudott részt venni, amelyet Áder János köztársasági elnök adott a 6-3 évfordulója alkalmából. Az MTI úgy tudja, hogy az Aranycsapat kapusát vasárnap kórházba kellett szállítani. Az utasok november 25-től a kettes metrón, két Metropolis szerelvény első és utolsó ablakai felett találkozhatnak azzal az emblémával, amely azt hirdeti, hogy a szerelvény Buzánszky Jenő és Grosics Gyula nevét viseli.

Buzánszky Jenő arról beszélt, hogy békeidőben a sport és a kultúra az a terület, amellyel egy kis ország kivívhatja a világ elismerését. A legendás játékos örömét fejezte ki, hogy a 60. évforduló alkalmából a 6-3 újra az emberek figyelmének középpontjába kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.