Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás zápor széllökés riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte riasztások vannak érvényben a várható kiadós záporok miatt. Az Alföldön közben szerdán sáros eső hullott.

Egymást követik az erősebb záporok, zivatarok a Duna-Tisza köze északnyugati részén, a Dunazug-hegységben, Pest megyében és környezetében. A felhőszakadás miatt összesen 71 kistérségre adtak ki első szintű riasztást - írja az origo.

Forrás: MTI/Sóki Tamás
Forrás: MTI/Sóki Tamás

A zivatarok délnyugatról vonulnak északkelet felé. Helyenként viharos, 60-70 kilométer/órás szél és jégeső kíséri ezeket. Délután 80 kilométer/órás széllökésekkel és nagy méretű jéggel érkezhetnek a zivatarok egy-egy helyen, főleg a déli és keleti országhatár mentén lehet erre számítani. A hidegfrontra érzékenyek kellemetlen napokra számíthatnak.
Az Alföldön élők pedig igencsak meglepődhettek szerdán, amikor sáros eső esett. Szaharai homokot hozott a magasban a szél, és port ver az autókra az eső. A szokatlan jelenségről készült képeket az Időkép oldalán nézhetitek meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.