Országszerte megdőltek a melegrekordok

víz Országos Meteorológiai Szolgálat kánikula hőség melegrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdőltek a melegrekordok szerdán országszerte. Ma is folytatódik a kánikula, a legtöbb megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a fővárosban, Újpesten 37,2 fokig emelkedett a hőmérséklet szerdán. A Bács-Kiskun megyei Kelebián pedig új országos napi melegrekord lett 37,3 fokkal - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Forrás: MTI/Kovács Tamás

Megdőlt szerdára virradóra az eddigi legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord is. A legmagasabb értéket hajnalban a Kab-hegyen mérték, ahol csak 24,2 Celsius-fokra hűlt le éjjel a levegő.

Ma is rekkenő hőség lesz. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén 25 Celsius-fok feletti napi középhőmérséklet várható, így ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A többi térségre és a főváros területére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mindenki igyon sok folyadékot, főleg szénsavmentes vizet vagy teát, és jót tesz az is, ha hideg vagy langyos vízzel, akár többször is lezuhanyozunk egy nap. Jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek fogyasztása.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.