VV Aurelio diszkalkuliás - felmentették matekból

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
matematika ValóVilág6 VV Aurelio diszkalkulia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tökéletes a nyelvérzéke, kiválóan szédíti a csajokat és helikopterezik, viszont matematikából csődöt mondott Aurelio, a Villa síró-pityogó lakója.

Nem volt jó tanuló Aurelio, de szerencséjére az iskolában felfigyeltek rá, hogy nemcsak a hagyagsága és nemtörődömsége az oka annak, hogy komoly gondjai vannak a matematikával.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Diszkalkulia

A diszkalkulia az általános intelligenciaszintet nem érintő, a matematikai teljesítményben bekövetkező zavar, melynek oka a neurológiai struktúrát, ill. funkciót érintő eltérés, örökletes és/vagy szerzett sérülés eredményeként. Nem függ az intelligenciától: a különben jó képességű ember éppúgy lehet diszkalkuliás, mint bárki más. A diszkalkulia megjelenésének formáját, méretét, kiterjedtségét a környezet nagymértékben befolyásolja, de nem képez oksági tényezőt (pl. családi szokások, oktatási módszerek)‏. (F. Gönczi Rita, 2008.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.