Facebook email használat változás megszűnés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közösségi oldal több mint három évvel bevezetése után megszünteti saját email szolgáltatását, mert azt gyakorlatilag senki nem használta.

Bár sokan nem is tudnak róla, vagy már nem emlékeznek rá, de minden regisztrált felhasználó kapott egy [felhasználónév]@facebook.com felépítésű címet, az ide küldött levelek pedig a közösségi oldal belső üzenetküldőjében landoltak – idézi fel az index.hu.

Forrás: Thinkstock

A közösségi oldal szerint azért is szűnik meg a cím márciustól, mert így jobban tudnak koncentrálni az üzenetküldés mobilos élményére. A facebookos email címeket sosem kezdték el tömegesen használni az internetezők, és sokan mérgesek lettek, amikor 2012 közepén a Facebook megpróbálta alapértelmezettre állítani azokat. A szolgáltatás 2010. novemberi bevezetésekor Zuckerberg azt nyilatkozta, hogy az üzenetküldő rendszert 1,2 milliárd felhasználó használja, erre építik rá saját emailjüket, amely nem akar versenyezni a Yahooval, a Google-lel és a Microsofttal, inkább kiegészítené azok szolgáltatását.

A közösségi oldal legutóbb egy elhunytakkal kapcsolatos adatvédelmi változást jelentett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.