Íme a jövő börtöne

agy tudós gyógyszer biotechnológia börtön rab elítélt jövő óra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy különleges technikának köszönhetően a jövő börtöneiben nyolc órát is ezer évnek éreznek majd a rabok.

A jövőben a biotechnológia fejlettségének köszönhetően olyan gyógyszert dolgozhatnak ki a tudósok, amely a súlyosan elítélt bűnözők elméjét befolyásolná. A rabok agyműködését úgy manipulálnák a gyógyszerek, hogy az idő nagyságrendekkel lassabban telne a számukra – írja a Telegraph.

Forrás: Thinkstock

A tudósok úgy gondolják, ezzel a technikával sokat spórolna az állam, hiszen nem kellene évekig börtönben tartani egy-egy elítéltet. „Valóban rendben van az, hogy valakit élete nagy részére a rácsok mögé dugunk, nem lenne humánusabb megoldás kicsit megpiszkálni az agyát, aztán szabadon engedni?" – tette fel a kérdés Rebecca Roache filozófus.

Bennünk azért felmerül a kérdés, vajon elhinnénk-e, hogy az egy hét után szabadult kegyetlen gyilkos valóban megbűnhődött és nem vetemedik többé bűncselekményre...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.