Sosem látott fotók kerültek elő az Aranycsapatról

Forrás: Kasza Gábor -
fotó pmsza Puskás Ferenc labdarúgó Aranycsapat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötvenes évek ismert sportfotográfusa, Kozák Lajos hagyatékából kerültek elő korábban sehol sem bemutatott képek a kor legismertebb labdarúgóiról.

A digitalizálás során derült ki: a képanyag csodálatos kincset képvisel. Kozák Lajos fázisfotói tanulmányszerűen és elképesztő részletességgel mutatják be az Aranycsapat és a kor más ismert labdarúgósztárjainak emblematikus trükkjeit.

Forrás: Kasza Gábor

„Kozák Lajos életművét a Sportmúzeumra hagyta, két doboz kivételével. Ezeket lányaira bízta, tudván, hogy egészen kivételes értéket képviselnek” – mondta el a képekre nemrégiben rálelő Kasza Gábor, fotográfus.

Forrás: Kasza Gábor

A most előkerült képeknek köszönhetően Puskás ballábas külső csűdrúgása, Kocsis fejesei vagy ollórúgása, Hidegkuti boszorkányos cselei, a „fekete párduc” utánozhatatlan védései mozdulatról mozdulatra végigkövethetők, miközben a fotók minősége szinte még a játékosok hajszálait is pontosan látni engedi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.