Eurovíziós Dalfesztivál Conchita Wurst Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két kategóriában díjazták az Eurovízió rádióadójának hallgatói Kállay-Saunders Andrást. Idén másodszorra lett magyar dal a hallgatók kedvence - írja az Origo.

Két díjat is nyert Kállay-Saunders András az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos rádióadójának szavazásán. A hallgatók szavazatainak 23,9 százalékával ő lett a legjobb férfi előadó, dala a Running pedig a szavazatok 8,8 százalékával a legjobb dal kategóriájában győzött.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Az Eurovíziós Dalfesztivál rádióadójának hallgatói május 17. és 25. között szavazhattak. Ezen a versenyen nem csak a dalfesztiválon szereplő 37 ország polgárai nyilváníthattak véleményt, hanem a rádió összes hallgatója, így érkeztek szavazatok Amerikából és Ausztráliából is. Nem ez az első alkalom, hogy magyar előadó nyeri meg a legjobb dal kategóriájának fődíját, 2007-ben Rúzsa Magdi győzött.

Kállay-Saunderst a legjobb férfi előadók listáján alig lemaradva követi a svájci Sebalter, a harmadik pedig 12 százalékkal az örmény Aram lett. A legjobb dal kategóriájában a második helyezett a fesztivál svéd indulójának dala, harmadik pedig - az amúgy győztes - az osztrák Conchita Wurst Rise like a Phoenix című száma lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.