Magyar kutyapuszi Cannes-ban

Forrás: AFP -
Cannes Mundruczó Kornél Psotta Zsófia Fehér isten Cannes-i filmfesztivál Cannes 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje is kapott egy jelölést a cannes-i filmfesztiválon. A rendező azonban nem csupán a mozi színésznőjét, Psotta Zsófiát vitte magával a filmes seregszemlére, hanem egy másik szereplőt is, egy kutyát. A különleges delegáció persze nagy feltűnésnek örvendhetett.

A cannes-i fesztiválpalota mintegy ezer férőhelyes Debussy termében mutatták be az új, csaknem kétórás Mundruczó Kornél-filmet, Thierry Frémaux művészeti igazgató a világpremier előtt a filmet Jack London amerikai író szellemiségéhez hasonlította, amelynek üzenete szerinte az amerikai írótól is származhatna. Eszerint a kutyák segítségével számos, az emberekre jellemző dolgot elmondhatunk.

Forrás: AFP

Igazán különleges és jópofa húzás volt Mundruczótól, hogy az ebet sem hagyta itthon, így egészen biztos, hogy a magyarok idei cannes-i szereplése felejthetetlenre sikerült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.